Μεσανατολικό - Νετανιάχου: «Στρίμωγμα» από δημοσιογράφο του CBS - «Επιτίθεστε στην Παλαιστίνη για να μείνετε στην εξουσία»

«Σας ασκείται κριτική επειδή δεν έχετε καταφέρει τέσσερις φορές μέσα σε 23 μήνες να σχηματίσετε κυβέρνηση» είπε ο Τζον Ντίκερσον του CBS στον Νετανιάχου - «Κάνω όσα μπορώ για να διασφαλίσω την ειρήνη - Μου ασκούν κριτική επειδή έχω εκλεγεί πέντε φορές» απάντησε ο Νετανιάχου

Να «στριμώξει» τον Μπενιαμίν Νετανιάχου επιχείρησε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τζον Ντίκερσον, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός στο CBS την Κυριακή, καθώς επιχείρησε να συνδέσει τις ισραηλινές επιχειρήσεις στην Παλαιστίνη με τις τέσσερις διαδοχικές αποτυχίες σχηματισμού κυβέρνησης στο Ισραήλ.

«Είστε υπό έρευνα για δωροδοκία, απάτη, και κατάχρηση εμπιστοσύνης. Είχατε επίσης κάποιες δυσκολίες - τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες να συγκροτήσετε μια κυβέρνηση τους τελευταίους 23 μήνες» ανέφερε ο Ντίκερσον.

Και συνέχισε: «Με όλα τα παραπάνω, σας κατηγορούν πως οι τρέχουσες ενέργειές σας είναι βασικά μια προσπάθεια για να παραμείνετε στην εξουσία. Ποια είναι η απάντησή σας σε αυτό;».



Ο Νετανιάχου απάντησε: «Νομίζω ότι οποιοσδήποτε με ξέρει, γνωρίζει ότι δεν έχω, ποτέ, υποβαθμίσει την ασφάλεια και τη ζωή των στρατιωτών και των πολιτών μας για πολιτικά συμφέροντα».

«Θα κάνω ό, τι πρέπει να κάνω για να προστατέψω τη ζωή των Ισραηλινών πολιτών και να αποκαταστήσω την ειρήνη», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και συνέχισε: «Ο στόχος μου είναι να αποκαταστήσω την ειρήνη, να διασφαλίσω την ηρεμία και να συμφιλιώσω άπαντες».

«Αυτοί που μου ασκούν κριτική» τόνισε ο Νετανιάχου στον Ντίκινσον, «το κάνουν επειδή έχω επανεκλεγεί πέντε φορές».

Ειδήσεις σήμερα

Ατρόμητος: Κοντά σε Γιαννίκη για τον πάγκο

Συνεπιμέλεια: Τεταμένο κλίμα, προσωπικές αναφορές και έντονες διαφωνίες - Σήμερα η ψήφιση του νομοσχεδίου

Γιώργος Καραγιάννης: Σε μόλις 45΄ η διαδρομή από το λιμάνι του Πειραιά στο αεροδρόμιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr