Νότια Κορέα: Η σύζυγος του πρέσβη του Βελγίου χαστούκισε πωλήτρια αλλά την γλύτωσε! - Δείτε βίντεο

Νότια Κορέα: Η σύζυγος του πρέσβη του Βελγίου χαστούκισε πωλήτρια αλλά την γλύτωσε! - Δείτε βίντεο

Δεν τιμωρήθηκε για την πράξη της η κινεζικής καταγωγής Σιάνγκ Σουετσιού, σύζυγος του Βέλγου πρέσβη στη Σεούλ Πέτερ Λεκουριέ 

south_korea_belgium
Στα... μαλακά έπεσε η σύζυγος του Βέλγου πρέσβη στη Νότια Κορέα, η οποία, αν και χαστούκισε πωλήτρια καταστήματος στη Σεούλ τον περασμένο μήνα, δεν τιμωρήθηκε για την πράξη της.

Η ίδια επικαλέστηκε το προνόμιο που έχουν οι πρώτου βαθμού συγγενείς διπλωματών με αποτέλεσμα να αποφύγει δίωξη για… χειροδικία, όπως αναφέρει το CNN.

Belgian envoy's wife 'slapped' South Korea shopkeeper


Το περιστατικό συνέβη στις 9 Απριλίου όταν η Σιάνγκ Σουετσιού, κινεζικής καταγωγής, σύζυγος του Βέλγου πρέσβη στη Σεούλ, Πέτερ Λεκουριέ, επισκέφθηκε ένα κορεατικό κατάστημα ρούχων.

Η Σιάνγκ απεικονίζεται σε κάμερα κλειστού κυκλώματος να κοιτάζει και να δοκιμάζει κάποια ρούχα στο κατάστημα και ύστερα να αποχωρεί χωρίς όμως να αγοράσει κάτι. Ωστόσο, μία υπάλληλος, ύστερα από εντολή του προϊσταμένου της, την κυνήγησε κατηγορώντας την ότι είχε κλέψει κάποιο ρούχο.

Μέσα στον δρόμο, άρπαξε τον γιακά από το παλτό που φορούσε η Σιάνγκ για να δει την ετικέτα, και όταν κατάλαβε το λάθος της, προσπάθησε να ζητήσει συγγνώμη στα αγγλικά.

Όμως, η σύζυγος του Βέλγου πρέσβη φέρεται να της είπε: «Ξέρεις ποια είμαι εγώ;» στα κινεζικά και ακολούθησε την πωλήτρια πίσω στο κατάστημα για να εκφράσει την διαμαρτυρία της στον προϊστάμενό της.

Στο κατάστημα, οι δύο κυρίες δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν αν προσπάθησαν σε σπαστά αγγλικά να βρουν κάποια άκρη.

Κλείσιμο
Ωστόσο, η σύζυγος του πρέσβη υπερέβη τα εσκαμμένα και άστραψε ένα χαστούκι στην Κορεάτισσα. Μάλιστα, το μάγουλο της υπαλλήλου πρήστηκε, σχολιάζει το CNN.

Κι όταν ήρθε η αστυνομία, η σύζυγος του Βέλγου πρέσβη επικαλέστηκε τη διπλωματική ασυλία του συζύγου της.

Για κακή τύχη της 63χρονης Κινέζας Σιάνγκ, το συμβάν καταγράφηκε από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος του καταστήματος, με την Κορεάτισσα πωλήτρια να δημοσιεύει σχετικά πλάνα που έκαναν τον γύρο του κόσμου.

«Ήθελα να μην βιώσει άλλος αυτό που πέρασα εγώ, για το λόγο αυτό ήθελα να δημοσιευτούν», δήλωσε η πωλήτρια υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Ύστερα από 13 ημέρες, ο Βέλγος πρέσβης ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της συζύγου του.

H δημόσια συγγνώμη ήρθε μόνο μετά την παρέμβαση του κορεατικού υπουργείου Εξωτερικών, που κάλεσε για εξηγήσεις τον αναπληρωτή του Βέλγου πρέσβη.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για κλιματική αλλαγή: Εύχομαι η Ελλάδα να μην είναι ουραγός αλλά πρωταγωνιστής

Το... τερμάτισε 37χρονος στη Λάρισα: «Έσπασε» το κοντέρ του αλκοολόμετρου - Άναυδοι οι αστυνομικοί

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης