Κορωνοϊός - Ινδία: Δίχτυ τοποθετήθηκε στον ποταμό Γάγγη μετά τον εντοπισμό 71 πτωμάτων

Κορωνοϊός - Ινδία: Δίχτυ τοποθετήθηκε στον ποταμό Γάγγη μετά τον εντοπισμό 71 πτωμάτων

Εικάζεται πως τα πτώματα αποτελούν θύματα της Covid-19 - Tα πτώματα μπορεί να εγκαταλείφθηκαν στον ποταμό από συγγενείς, οι οποίοι δεν θα διέθεταν τα μέσα για να αγοράσουν ξύλα για την αποτέφρωσή τουw

ganges_india
Οι αρχές στη βόρεια Ινδία ανακοίνωσαν ότι τοποθέτησαν δίχτυ στον Γάγγη, μετά τον εντοπισμό δεκάδων πτωμάτων φερόμενων θυμάτων της COVID-19, που είχαν ξεβραστεί στις όχθες του ποταμού.

Ο υπουργός Υδάτινων Πόρων του κρατιδίου Μπιχάρ, στην βορειοανατολική Ινδία, Σαντζάι Κούμαρ ανακοίνωσε σήμερα μέσω Twitter ότι «δίχτυ τοποθετήθηκε» στον ποταμό στο ύψος των συνόρων με το κρατίδιο Ούταρ Πραντές όπου ενισχύθηκαν και οι περιπολίες.

Ο εντοπισμός 71 πτωμάτων στο κρατίδιο Μπιχάρ αναζωπύρωσε τους φόβους ότι ο νέος κορωνοϊός μαστίζει ήδη την τεράστια αγροτική ενδοχώρα της Ινδίας, στην οποία ζουν τα δύο τρίτα του πληθυσμού της.

India: Bodies of suspected COVID-19 victims wash up on Ganges riverbanks | DW News


Η κυβέρνηση του κρατιδίου «επιλήφθηκε της τραγικής υπόθεσης των πτωμάτων που επέπλεαν» στα νερά του Γάγγη, πρόσθεσε ο Σαντζάι Κούμαρ, εκφράζοντας τη «λύπη του για την τραγωδία και την ζημιά που προκλήθηκε στον ποταμό Γάγγη».

Κλείσιμο
Ο υπουργός σημείωσε ότι νεκροψίες που έγιναν έδειξαν ότι οι άνθρωποι αυτοί πέθαναν πριν από 4 με 5 μέρες.

Continúan apareciendo cuerpos de presuntas víctimas de Covid en río Ganges de India


Σύμφωνα με κατοίκους που ρωτήθηκαν από το AFP, τα πτώματα μπορεί να εγκαταλείφθηκαν στον ποταμό, που είναι ιερός για τους ινδουιστές, από συγγενείς, οι οποίοι δεν θα διέθεταν τα μέσα για να αγοράσουν ξύλα για την αποτέφρωσή τους ή αναγκάστηκαν να το κάνουν λόγω της έλλειψης χώρου στα αποτεφρωτήρια που έχουν γεμίσει από θύματα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες, 25 πτώματα βρέθηκαν επίσης στην περιοχή Γκαχμάρ, στο Ούταρ Πραντές.

Ο αριθμός των νεκρών από την COVID-19 στην Ινδία ξεπέρασε σήμερα το ένα τέταρτο του εκατομμυρίου, αλλά πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι ο πραγματικός απολογισμός των νεκρών είναι πολύ υψηλότερος από την ώρα που η επιδημία εξαπλώθηκε πέραν των μεγάλων πόλεων, στις αγροτικές ζώνες της Ινδίας, όπου σπανίζουν τα νοσοκομεία και δεν τηρούνται σωστά τα μητρώα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Θα την θυμάμαι πάντα χαρούμενη» λέει η δασκάλα της Κάρολαιν

ΟΠΕΚΑ: Κλείνει προσωρινά την Πέμπτη η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

Τραγωδία στο Χαϊδάρι: Νεκρή 85χρονη από φωτιά στο διαμέρισμά της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης