ΗΠΑ: Αποτυχημένη δοκιμή βαλλιστικού, διηπειρωτικού πυραύλου

ΗΠΑ: Αποτυχημένη δοκιμή βαλλιστικού, διηπειρωτικού πυραύλου

Ο πύραυλος θα εκτοξευόταν από την αεροπορική βάση του Βάντενμπεργκ, στην Καλιφόρνια - Δεν ήταν οπλισμένος - Δεν διευκρινίστηκε που επρόκειτο να πέσει

vallistikos_usa
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα ότι απέτυχε η δοκιμή ενός βαλλιστικού, διηπειρωτικού πυραύλου (ICBM) τύπου Minuteman III, διευκρινίζοντας ότι δεν ήταν οπλισμένος και διεξάγεται έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν στη δυσλειτουργία του.

Ο πύραυλος θα εκτοξευόταν από την αεροπορική βάση του Βάντενμπεργκ, στην Καλιφόρνια, στο πλαίσιο μιας δοκιμής από αυτές που πραγματοποιεί τακτικά η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ. Η ανακοίνωση δεν διευκρινίζει πού επρόκειτο να πέσει. Συνήθως οι πύραυλοι δοκιμών κατευθύνονται προς τα νησιά Μάρσαλ και καταλήγουν στη θάλασσα.

Ο πύραυλος Minuteman III είναι ο μοναδικός εδάφους-αέρος που διαθέτουν στο πυρηνικό οπλοστάσιό τους οι ΗΠΑ από το 2005. Τέτοιοι πύραυλοι φυλάσσονται σε τρεις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις, στο Ουαϊόμινγκ, τη Βόρεια Ντακότα και τη Μοντάνα.

Το αμερικανικό πυρηνικό οπλοστάσιο περιλαμβάνει επίσης τους πυραύλους Trident, που εκτοξεύονται από τη θάλασσα καθώς και βόμβες που μπορούν να ριφθούν από βομβαρδιστικά αεροσκάφη.

Ειδήσεις σήμερα: 

«Ελευθερία»: Πρεμιέρα για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson

Γρηγοράκος: «Έμεινα διασωληνωμένος δύο μήνες - Εχασα 42 κιλά, το σώμα μου έτρωγε τις σάρκες του»

Θεσσαλονίκη: Άστεγη εντοπίστηκε νεκρή στην Τσιμισκή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης