Νέα Υόρκη: Μάρτυρας περιγράφει πώς σκοτώθηκε ο ομογενής αστυνομικός: «Είπα, κάποιος θα πεθάνει»

Νέα Υόρκη: Μάρτυρας περιγράφει πώς σκοτώθηκε ο ομογενής αστυνομικός: «Είπα, κάποιος θα πεθάνει»

O 44χρονος οδηγός φορτηγού απείχε λίγα μέτρα από το σημείο που στεκόταν

tsakos_2
Το όχημα που οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ η Τζέσικα Μποβάις στο Κουίνς τα ξημερώματα της Τρίτης χτύπησε με τόση δύναμη τον Αναστάσιο Τσάκο, τον ομογενή αστυνομικό που βρίσκόταν στον αυτοκινητόδρομο LIE (Long Island Expressway), ρυθμίζοντας την κυκλοφορία, που το σώμα του τινάχτηκε τουλάχιστον 30 μέτρα μακριά.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε στη New York Post τη σοκαριστική στιγμή του δυστυχήματος με θύμα τον 43χρονο άνδρα ελληνικής καταγωγής και πατέρα δυο παιδιών, που έχει συγκλονίσει τη Νέα Υόρκη.

Η νεαρή Τζέσικα Μποβάις, που είχε καταναλώσει αλκοόλ και είχε καπνίσει μαριχουάνα μερικές ώρες πριν το θανατηφόρο τροχαίο, έτρεχε με τόσο μεγάλη ταχύτητα στον LIE, που ο άτυχος Αναστάσιος Τσάκος δεν είχε καμία ελπίδα επιβίωσης, είπε στην αμερικανική εφημερίδα ο οδηγός φορτηγού Νταν Μίλερ. «Όταν το αμάξι (της) με προσπέρασε είπα, "κάποιος θα πεθάνει". Αυτη ήταν η πρώτη σκέψη που πέρασε από το μυαλό μου», σημειώνει ο αυτόπτης μάρτυρας.

Ο Μίλερ βρισκόταν με το φορτηγό του μερικές δεκάδες μέτρα από το σημείο που στεκόταν ο ομογενής αστυνομικός στις 2 τα ξημερώματα, όταν είδε ξαφνικά την 32χρονη Αφροαμερικανή να κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα προς τον Τσάκο, ο οποίος στεκόταν δίπλα από το περιπολικό του ρυθμίζοντας την κίνηση στον LIE. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε σημειωθεί άλλο τροχαίο στο σημείο, και γι' αυτό είχε κληθεί o έμπειρος αστυνομικός του NYPD εκεί.

«Όταν το αυτοκίνητο με προσπέρασε με μεγάλη ταχύτητα, η οδηγός έδειχνε αβέβαιη αν ήθελε να πάει δεξιά ή αριστέρα. Τελικά έστριψε το τιμόνι δεξιά, κόντεψε να χτυπήσει το περιπολικό αλλά το απέφυγε και παρέσυρε τον αστυνομικό». Όπως υπενθυμίζει η Post, η σφοδρή σύγκρουση έστειλε τον 43χρονο πολλά μέτρα ψηλά στον αέρα και προκάλεσε τον ακρωτηριασμό του ποδιού του. Ο αυτόπτης μάρτυρας είδε αμέσως ότι ο Τσάκος, που προσγειώθηκε αρκετά μέτρα μακριά από το σημείο της σύγκρουσης, δεν κουνιόταν. «Ήταν φρικτό. Σκέφτηκα, ο καημένος ο αστυνομικός έκανε απλά τη δουλειά του και σκοτώθηκε».

Σοκαρισμένος ο οδηγός φορτηγού σταμάτησε στην άκρη του δρόμου και κατέβηκε να βοηθήσει. Τότε ο άλλος αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο με τον ομογενή είπε τις λέξεις που τον συγκλόνισαν: «Έχει δυο μικρά παιδιά». «Αυτά τα λόγια ήταν σαν μια γροθιά στο στομάχι. Πραγματικά έπαθα σοκ», λέει ο Μίλερ στην Post.

Κλείσιμο
Μέσε σε λίγα λεπτά έφτασαν και άλλοι αστυνομικοί στο σημείο και απέκλεισαν το σημείο του δυστυχήματος. Κάποια στιγμή του ζήτησαν να βάλουν το κομμένο πόδι του ομογενή στο φορτηγό του, για να μη χτυπηθεί από τα διερχόμενα οχηματα.

Εις βάρος της 32χρονης οδηγού που συνελήφθη για τον θάνατο του 43χρονου έχουν απαγγελθεί 13 κατηγορίες, ορισμένες εκ των οποίων κακουργηματικές.

Η οικογένεια του Αναστάσιου Τσάκου είπε στην Post ότι θα πραγματοποιηθεί αγρυπνία στη μνήμη του αδικοχαμένου πατέρα τη Δευτέρα, στον ορθόδοξο Ναό της Αγίας Παρασκευής στο Λονγκ Άιλαντ, και ότι η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Ο Αναστάσιος Τσάκος είχε δύο παιδιά με τη σύζυγό του Ειρήνη, ένα 6χρονο κοριτσάκι και ένα αγοράκι 3 ετών.



Ειδήσεις σήμερα:

Νεαρή Γιαπωνέζα κατηγορείται ότι δηλητηρίασε τον 77χρονο «Δον Ζουάν» σύζυγό της

Κυπριακό: Ύστατη προσπάθεια στη Γενεύη να αποφευχθεί το «ναυάγιο» στο οποίο οδηγούν οι Τούρκοι

Τέλος χρόνου για την επανένταξη στις 100 - 120 δόσεις της εφορίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης