Wallpaper - Gate: «Eγώ πλήρωσα για την ανακαίνιση της κατοικίας στην Ντάουνινγκ Στριτ», λέει ο Τζόνσον

Wallpaper - Gate: «Eγώ πλήρωσα για την ανακαίνιση της κατοικίας στην Ντάουνινγκ Στριτ», λέει ο Τζόνσον

«Ποτέ δεν είπα ότι προτιμώ να στοιβάζονται τα πτώματα κατά χιλιάδες παρά να δώσω εντολή για ένα τρίτο «lockdown», υποστήριξε ο Βρετανός πρωθυπουργός - Λεκτικός πόλεμος με τον Κιρ Στάμερ στη Βουλή των Κοινοτήτων -  Ο Βρετανός πρωθυπουργός απολογείται για τα όσα του προσάπτει η αντιπολίτευση

boris_johnson1
Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων λέγοντας ότι ο ίδιος έβαλε το χέρι στην τσέπη για την ανακαίνιση της πρωθυπουργικής κατοικίας στη Ντάουνινγκ Στριτ κι ότι ουδέποτε δήλωσε ότι προτιμά να στοιβάζονται πτώματα κατά χιλιάδες παρά να θέσει τη χώρα σε τρίτο lockdown. Ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ ήταν αυτός που «βομβάρδισε» τον Τζόνσον με ερωτήσεις μετά και την σημερινή απόφαση της Εκλογικής Επιτροπής της Βρετανίας να ξεκινήσει έρευνα για την ανακαίνιση της κατοικίας στην Ντάουνινγκ Στριτ αφότου διατυπώθηκαν κατηγορίες ότι οι εργασίες της είχαν χρηματοδοτηθεί από δωρεές του Συντηρητικού Κόμματος.

«Είμαστε τώρα πεπεισμένοι ότι υπάρχουν βάσιμοι λόγοι να υποπτευόμαστε ότι μπορεί να έχουν προκύψει ένα ή περισσότερα αδικήματα στην υπόθεση», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η επιτροπή. «Αυτό είναι κάτι πολύ σοβαρό», δήλωσε ο Κιρ Στάρμερ αναφερόμενος στην απόφαση της Εκλογικής Επιτροπής της Βρετανίας. Ωστόσο, ο Τζόνσον έσπευσε να επισημάνει ότι δεν συνέβη κανένα αδίκημα σε ότι αφορά τις δαπάνες για την ανακαίνιση της πρωθυπουργικής κατοικίας. Επιπλέον, διέψευσε τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία είχε δηλώσει πως προτιμά τα πτώματα να στοιβάζονται «κατά χιλιάδες» παρά να δώσει εντολή για ένα τρίτο lockdown λόγω του κορωνοϊού.

Όταν μάλιστα τον ρώτησε ο ηγέτης του αντιπολιτεύομενου Εργατικού Κόμματος εάν έκανε αυτά τα σχόλια, ο Τζόνσον απάντησε στη Βουλή των Κοινοτήτων: «Όχι» και κάλεσε τον Κιρ Στάρμερ να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του. Στη συνέχεια, ο ηγέτης των Εργατικών επανέφερε την κουβέντα στο τσουχτερό «λίφτινγκ» της πρωθυπουργικής κατοικίας που άγγιξε τις 88 χιλιάδες λίρες.

Υποστήριξε μάλιστα ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν έχει απαντήσει ποτέ στην ερώτηση ποιος πλήρωσε το λογαριασμό για την ανακαίνιση στην Ντάουνινγκ Στριτ. Τότε ο Τζόνσον του λέει πως, αντί να κάνει ερωτήσεις για την πανδημία, τον ενδιαφέρει η ανακαίνιση της Ντάουινινγκ Στριτ. Από την πλευρά του, ο Στάρμερ του ανταπάντησε: «Ο Τζόνσον λέει ότι επικεντρώνεται στην πανδημία της νόσου Covid, αλλά βρήκε χρόνο να επιλέξει μία ταπετσαρία , το ρολό της οποίας κοστίζει 840 λίρες».

Επιπλέον, ο ηγέτης των Εργατικών κατηγόρησε τον Βρετανό πρωθυπουργό ότι ζήτησε από τους δημοσιογράφους να επικρίνουν τον Ντομινίκ Κάμινγκς, πρώην δεξί του χέρι με τον οποίο τώρα βρίσκονται στα «μαχαίρια». Σχολιάζοντας την δήλωση Τζόνσον, ότι αυτός πλήρωσε για την ανακαίνιση του διαμερίσματος στη Ντάουνινγκ Στριτ, ο Στάρμερ υποστήριξε ότι οι άνθρωποι συνήθως λένε «ουδέν σχόλιο» όταν δεν θέλουν να ενοχοποιήσουν τον εαυτό τους. Τέλος, ο Βρετανός πρωθυπουργός υπενθύμισε στον Στάρμερ ότι η τελευταία κυβέρνηση των Εργατικών είχε δαπανήσει για την ανακαίνιση της κατοικίας στην Ντάουνινγκ Στριτ το ποσό των 500.000 λιρών.


Ειδήσεις σήμερα:

Αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση του SMS για μετακίνηση - Σήμερα ή την Παρασκευή οι ανακοινώσεις

Για εγκληματική οργάνωση κατηγορείται ο Φουρθιώτης και οι δύο συνεργοί του

Χάρι - Μέγκαν: Οργή καλλιτεχνών για τη συμφωνία των 25 εκατ. με το Spotify
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης