ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θέλει να αυξηθούν οι φόροι για το 0,3% των πλουσιότερων Αμερικανών για να επενδύσει στα παιδιά και την υγεία

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θέλει να αυξηθούν οι φόροι για το 0,3% των πλουσιότερων Αμερικανών για να επενδύσει στα παιδιά και την υγεία

Aφορά μόνο φορολογούμενους με ετήσιο εισόδημα που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο δολάρια - Σκοπός να χρηματοδοτηθεί το «Σχέδιο για τις αμερικανικές οικογένειες», που περιλαμβάνει επενδύσεις επικεντρωμένες στα παιδιά, στην οικογένεια και την υγεία

biden
Ο Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θέλει να αυξηθούν οι φόροι στα κέρδη κεφαλαίου για το 0,3% των πλουσιότερων Αμερικανών, επιβεβαίωσε χθες Δευτέρα ο Λευκός Οίκος.

Αυτή η αύξηση των φόρων θα εγγραφεί στο πλαίσιο φορολογικής μεταρρύθμισης με σκοπό να «αποζημιώνεται η εργασία κι όχι μόνο ο πλούτος», σύμφωνα με τον Μπράιαν Ντις, βασικό σύμβουλο του κ. Μπάιντεν σε οικονομικά ζητήματα.

Το σχέδιο της μεταρρύθμισης, η οποία αναμένεται να μετατρέψει το αμερικανικό Κογκρέσο σε πεδίο μακράς μάχης προτού εξασφαλιστεί η υιοθέτησή της, αφορά μόνο φορολογούμενους με ετήσιο εισόδημα που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο δολάρια, διευκρίνισε ο κ. Ντις.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου θα επηρεαστεί μόλις το 0,3% των φορολογουμένων, ήτοι περίπου 500.000 νοικοκυριά.

«Για τα 997 νοικοκυριά στα χίλια, η αλλαγή αυτή δεν θα έχει καμία επίπτωση», επέμεινε ο Μπράιαν Ντις.

Δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε κάποιον φορολογικό συντελεστή, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες αρκετών αμερικανικών ΜΜΕ, ο συντελεστής φορολόγησης των κερδών κεφαλαίου μπορεί σχεδόν να διπλασιαστεί, από το 20% στο 39,6%.


Κλείσιμο


Η φορολογική μεταρρύθμιση αυτή έχει σκοπό να χρηματοδοτηθεί το επιλεγόμενο American Families Plan («Σχέδιο για τις αμερικανικές οικογένειες»), που περιλαμβάνει επενδύσεις επικεντρωμένες στα παιδιά, στην οικογένεια και την υγεία. Ο κ. Μπάιντεν αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο αυτό σε αδρές γραμμές αύριο Τετάρτη, στη διάρκεια της πρώτης ομιλίας του ενώπιον της ολομέλειας του αμερικανικού Κογκρέσου.

Η πρόταση αυτή είναι η δεύτερη πτυχή ενός γιγαντιαίου προγράμματος επενδύσεων, με την πρώτη, που επικεντρώνεται στις υποδομές, να προβλέπει δαπάνες 2,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε οκτώ χρόνια.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει προτείνει, για τη χρηματοδότηση του προγράμματος, να αυξηθεί από το 21% στο 28% ο φόρος στα εταιρικά κέρδη, κάτι που θα διαγράψει εν μέρει τη μείωση τις φορολογίας στα εταιρικά κέρδη επί των ημερών του προκατόχου του, του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ.

Η Ουάσινγκτον διεξάγει εξάλλου συνομιλίες στο πλαίσιο της G20 με σκοπό να επιτευχθεί συμφωνία για τον ελάχιστο συντελεστή φορολόγησης των κερδών των επιχειρήσεων, που θα είναι πρακτικά ο ίδιος σε όσες χώρες την υπογράψουν.


Ειδήσεις σήμερα 

Εμβόλια: Η «Μεγάλη Εβδομάδα» της «Ελευθερίας» για 30άρηδες και 40άρηδες - Πότε ανοίγουν τα ραντεβού 

Αγία Βαρβάρα - Σοκαριστική κατάθεση της 15χρονης που σκότωσε τη μητέρα της: Άκουσα να ουρλιάζει, μετά όλα τελείωσαν 

Survivor: Οι σχέσεις στοργής και μίσους και στον... τάκο ο Κώστας Παπαδόπουλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης