Κορωνοϊος: Με «πράσινο πάσο» ξεκινούν τα ταξίδια για τους εμβολιασμένους σε Ισραήλ και Μπαχρέιν

Κορωνοϊος: Με «πράσινο πάσο» ξεκινούν τα ταξίδια για τους εμβολιασμένους σε Ισραήλ και Μπαχρέιν

Θα εξαιρούνται της υποχρεωτικής καραντίνας - Η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών αναένεται να ενισχύσει τον τουρισμό και την οικονομία τους

koronoios-taxidia
Οι κυβερνήσεις του Ισραήλ και του Μπαχρέιν κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία για την αμοιβαία αναγνώριση των επιλεγόμενων εμβατηρίων εμβολισμού, ανέφεραν ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Δυνάμει της συμφωνίας, οι αρχές των δύο κρατών θα αναγνωρίζουν πλήρως τα πιστοποιητικά εμβολιασμού των τουριστών που θα ταξιδεύουν για παραθερισμό από τη μια χώρα στην άλλη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ οι επισκέπτες από το Μπαχρέιν με πιστοποιητικά εμβολιασμού θα εξαιρούνται από την υποχρέωση να τίθενται σε καραντίνα μετά την άφιξή τους.

Η συμφωνία «θα δώσει ώθηση στον τουρισμό και στις οικονομίες μας και θα βοηθήσει στον κοινό μας αγώνα εναντίον του νέου κορωνοϊού», ανέφερε ο ισραηλινός ΥΠΕΞ Γκάμπι Ασκενάζι.

Οι δύο χώρες επεκτείνουν τη συνεργασία τους αφότου υπέγραψαν συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεών τους με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ το 2020.

Οι αρχές στο Ισραήλ, όπου έχει εμβολιαστεί για τον νέο κορωνοϊό ο μισός και πλέον πληθυσμός, σκοπεύουν να επιτρέψουν την επανέναρξη των πτήσεων από και προς διάφορους προορισμούς και να ανοίξουν ξανά τον τουρισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Lockdown: Δεκαήμερο αυστηρών ελέγχων για να αποτραπεί το «Πάσχα στο χωριό»

Τι σημαίνει για την τσέπη μας το πάγωμα των εισφορών

Ινδονησία: Οι ΗΠΑ στέλνουν αεροσκάφος για να βοηθήσει στις έρευνες για το υποβρύχιο που αγνοείται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης