Μπάιντεν: Πετύχαμε τον στόχο μας, ξεπεράσαμε τους 200 εκατομμύρια εμβολιασμούς

Μπάιντεν: Πετύχαμε τον στόχο μας, ξεπεράσαμε τους 200 εκατομμύρια εμβολιασμούς

Σχεδόν 32 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από κορωνοϊό στις ΗΠΑ και 568.000 άλλοι έχουν πεθάνει, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς

biden_ap_1
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πέτυχαν τον στόχο που είχε θέσει η κυβέρνησή του να χορηγηθούν 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέσα στις πρώτες 100 ημέρες θητείας του.

«Όταν δημοσιευτούν αύριο οι αριθμοί εμβολιασμών, θα φανεί ότι το πετύχαμε. Σήμερα ξεπεράσαμε τους 200 εκατομμύρια εμβολιασμούς», δήλωσε ο Μπάιντεν από τον Λευκό Οίκο. «Είναι ένα απίστευτο επίτευγμα για το έθνος».

Πρόσθεσε επίσης πως η κυβέρνησή του πέτυχε τη χορήγηση 100 εκατομμυρίων εμβολίων την 58η ημέρα της θητείας της - τον νούμερο ένα στόχο του προέδρου για την καταπολέμηση του κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Σχεδόν 32 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί με τον ιό στις ΗΠΑ και 568.000 άλλοι έχουν πεθάνει, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου είπε ότι οι ΗΠΑ εισέρχονται σε μια νέα φάση στην εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού. Από τη Δευτέρα, με την υποστήριξη 50 κυβερνητών Πολιτειών, όλα τα άτομα άνω των 16 θα μπορούν να εμβολιαστούν.

«Οι πρώτοι τρεις μήνες του προγράμματος εμβολιασμού μας επικεντρώθηκαν στον εμβολιασμό συγκεκριμένων ομάδων υψηλού κινδύνου. Τώρα, στόχος μας είναι να φτάσουμε σε όλους, άνω των 16 ετών στην Αμερική, όπου κι αν ζείτε, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», είπε ο Μπάιντεν.

Κλείσιμο
Προέτρεψε επίσης τους εργοδότες μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων σε κάθε Πολιτεία να δώσουν στους εργαζόμενους το χρόνο που απαιτείται, επί πληρωμή, για να εμβολιαστούν.

Μέχρι σήμερα, οι ΗΠΑ έχουν χορηγήσει σχεδόν 216 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ειδήσεις σήμερα

Τη Μ.Τρίτη ανοίγουν οι εμβολιασμοί των 30-39 με AstraZeneca - Έως Μ.Παρασκευή οι 40-49 με όλα τα εμβόλια

Πασχαλινό τραπέζι με έως 12 άτομα - Στις 10 απαγόρευση κυκλοφορίας τη Μ.Εβδομάδα, στις 9 το Πάσχα

Ναυάγιο της Ζακύνθου: Η ιστορία του μαφιόζικου πλοίου - καταθέσεις και έγγραφα της εποχής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης