Ρωσία: Βγήκαν στους δρόμους οι υποστηρικτές του Ναβάλνι - Χίλιες συλλήψεις από την αστυνομία!

Ρωσία: Βγήκαν στους δρόμους οι υποστηρικτές του Ναβάλνι - Χίλιες συλλήψεις από την αστυνομία!

Η αστυνομία έκανε λόγο για 6.000 διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα και 4.500 στην Αγία Πετρούπολη - Οι διαδηλωτές ζητούν να του παρασχεθεί η κατάλληλη ιατρική φροντίδα

navalny3
Η αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους σε όλη τη Ρωσία, σε διαδηλώσεις υπέρ του φυλακισμένου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση OVD-Info, η οποία παρακολουθεί τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στη χώρα.

Οι υποστηρικτές του γνωστότερου επικριτή του Κρεμλίνου φοβούνται ότι θα πεθάνει στη φυλακή, καθώς συνεχίζει εδώ και τρεις εβδομάδες την απεργία πείνας και ζητούν να του παρασχεθεί η κατάλληλη ιατρική φροντίδα. Οι αρχές απαντούν ότι ο Ναβάλνι αντιμετωπίζεται όπως οποιοσδήποτε άλλος κρατούμενος και προειδοποιούν ότι οι διαδηλώσεις είναι παράνομες.

Σύμφωνα με την OVD-Info, οι συλληφθέντες είναι τουλάχιστον 1.004. Οι περισσότερες συλλήψεις, 351 συνολικά, έγιναν στην Αγία Πετρούπολη ενώ στη Μόσχα οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία χωρίς να σημειωθούν σημαντικά επεισόδια.



Οι διαδηλώσεις

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν απόψε το βράδυ στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον φυλακισμένο ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας εδώ και τρεις εβδομάδες.

Κλείσιμο
Η αστυνομία έκανε λόγο για 6.000 διαδηλωτές στην πρωτεύουσα και 4.500 στη δεύτερη πόλη της Ρωσίας. Οι διοργανωτές δεν έχουν ανακοινώσει τις εκτιμήσεις τους για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είπαν ότι είδαν μεγάλα πλήθη, που όμως δεν έφταναν σε όγκο τις διαδηλώσεις που έγιναν τον Ιανουάριο, μετά τη σύλληψη του Ναβάλνι.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «Πούτιν κλέφτη» και «Ελευθερία», οι διαδηλωτές στη Μόσχα συγκεντρώθηκαν κοντά στο Κρεμλίνο και στη συνέχεια έκαναν πορεία προς την έδρα των υπηρεσιών ασφαλείας (FSB).



Κάποιοι από τους συμμετέχοντες που μίλησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο εξέφρασαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν, ωστόσο άλλοι εμφανίστηκαν απογοητευμένοι επειδή δεν ήταν μεγαλύτερη η κινητοποίηση. «Δεν πιστεύω ότι αυτή η δράση θα μπορέσει να σώσει τον Ναβάλνι, χρειάζονταν τουλάχιστον 200-300.000 άνθρωποι στον δρόμο. Εδώ, δεν συμβαίνει αυτό», παρατήρησε ο Αλεξάντρ Μπουτούζοφ, 51 ετών.

«Είναι μια μάχη για το μέλλον», εκτίμησε από την πλευρά του ο Αντρέι Ζαμιάτιν, ένας 51χρονος επιχειρηματίας. «Ο Ναβάλνι θέλει να αλλάξει το σύστημα και τιμωρείται για αυτό», πρόσθεσε.

Στην Αγία Πετρούπολη οι συλλήψεις ήταν περισσότερες, σε σύγκριση με τη Μόσχα. Μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι είδε έναν αστυνομικό να χρησιμοποιεί ένα όπλο ακινητοποίησης (τέιζερ) εναντίον ενός διαδηλωτή.

Ειδήσεις σήμερα:

Στα 3.015 τα νέα κρούσματα - 831 οι διασωληνωμένοι, 86 θάνατοι

Μητσοτάκης: Από τη Μ. Εβδομάδα ξεκινά ο εμβολιασμός για τους άνω των 30 - Στις 3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση

Κορωνοπάρτι: Η αστυνομία απέκλεισε και την πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης