Charles Geschke: Πέθανε ο «πατέρας» του PDF και συνιδρυτής της Adobe

Charles Geschke: Πέθανε ο «πατέρας» του PDF και συνιδρυτής της Adobe

Ανέπτυξε πρωτοποριακό λογισμικό που έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι δημιουργούν και επικοινωνούν - Η ιστορία με την απαγωγή του και η αγάπη του για την οικογένειά του

chach
Ο Charles Geschke (“Chuck”), ο ένας από τους δύο ιδρυτές της Adobe, που βοήθησε στην ανάπτυξη του PDF, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών. Η εταιρεία δημοσίευσε μια ανακοίνωση, γνωστοποιώντας την είδηση.

«Είναι μια τεράστια απώλεια για ολόκληρη την κοινότητα της Adobe και τη βιομηχανία της τεχνολογίας, για την οποία υπήρξε οδηγός και ήρωας εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Adobe, Shantanu Narayen, σε ένα email προς τους υπαλλήλους της εταιρείας.

«Ως συνιδρυτές της Adobe, ο Chuck και ο John Warnock ανέπτυξαν πρωτοποριακό λογισμικό που έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι δημιουργούν και επικοινωνούν», είπε ακόμα ο Narayen. «Ο Chuck έδινε μια ατελείωτη ώθηση για καινοτομία στην εταιρεία, οδηγώντας σε μερικές από τις πιο καινοτόμες εφευρέσεις software, συμπεριλαμβανομένων των PDF, Acrobat, Illustrator, Premiere Pro και Photoshop», όπως αναφέρει το theverge.com.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr



Ειδήσεις σήμερα: 

Σταθερά πρώτο το Ισραήλ στους εμβολιασμούς - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Η πτώση του Βωβού: Στο σφυρί άλλα 88 ακίνητα της «γυάλινης αυτοκρατορίας»

Συνελήφθη ξανά σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη ο Θέμης Αδαμαντίδης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης