Lockdown - Τουρκία: «Χάνει» 500.000 Ρώσους τουρίστες λόγω περιορισμών στις πτήσεις

Lockdown - Τουρκία: «Χάνει» 500.000 Ρώσους τουρίστες λόγω περιορισμών στις πτήσεις

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι επιβάλλει περιορισμούς στις πτήσεις προς και από την Τουρκία από τις 15 Απριλίου λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού - Τουριστικό πλήγμα για την Τουρκία

instanbul_airport
Οι περιορισμοί στις πτήσεις που επιβλήθηκαν από την Ρωσία μέχρι τον Ιούνιο θα κοστίσουν 500.000 τουρίστες στην Τουρκία, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού της Τουρκίας, Νουρί Ερσόι, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι επιβάλλει περιορισμούς στις πτήσεις προς και από την Τουρκία από τις 15 Απριλίου λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19, που σημαίνει την επιβολή από τις τουρκικές αρχές νέων μέτρων lockdown.

«Η άρση των περιορισμών στις πτήσεις μπορεί να επισπευσθεί, αν μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων. Πιθανόν να υπάρξει πτώση κατά 500.000 στον αριθμό των τουριστών», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Τουρισμού προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τις κρατήσεις της θερινής περιόδου.

Την Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαχρετίν Κοτσά δήλωσε ότι ρωσική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί τουριστικούς προορισμούς της Τουρκίας για να ελέγξει την εφαρμογή των προστατευτικών μέτρων.

Η επιδημία μείωσε πέρυσι κατά τα δύο τρίτα το τουριστικό εισόδημα για την τουρκική οικονομία που υπολογίζει στους τουρίστες για την εισαγωγή ξένου συναλλάγματος και την άμβλυνση του χρόνιου ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποιες ομάδες πολιτών είναι πιθανότερο να κάνουν Πάσχα στο χωριό - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Τσίπρας: Με νέα ομάδα και πακέτο 5,7 δισ. ευρώ το σχέδιο για την οικονομία μετά την πανδημία

Οξύνεται η αντιπαράθεση για το εργασιακό νομοσχέδιο - Σημείο τριβής οι υπερωρίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης