ΗΠΑ: Επέστρεψε στην υπηρεσία του ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Τζέικομπ Μπλέικ

ΗΠΑ: Επέστρεψε στην υπηρεσία του ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Τζέικομπ Μπλέικ

Ο Ράστεν Σέσκι πυροβόλησε πισώπλατα επτά φορές τον Τζέικομπ Μπλέικ τον Αύγουστο του 2020 - Δικαστές έκριναν ότι έδρασε ευρισκόμενος σε αυτοάμυνα και τον αθώωσαν

PicsArt_04-14-10_00_50
Επέστρεψε στην υπηρεσία του ο λευκός αστυνομικός που αθωώθηκε αφού πυροβόλησε έναν Αφροαμερικανό στην πλάτη πέρυσι τον Αύγουστο στην Κενόσα του Ουισκόνσιν, ένα συμβάν που προκάλεσε αιματηρές διαδηλώσεις σε ολόκληρες τις ΗΠΑ.

Ο διοικητής της αστυνομίας της Κενόσα, ο Ντάνιελ Μίσκινς, ανέφερε σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε χθες Τρίτη ότι ο αστυνομικός Ράστεν Σέσκι επέστρεψε στην υπηρεσία του στις 31 Μαρτίου, αφού εσωτερική έρευνα που διεξήχθη έκρινε ότι “ενήργησε βάσει του κανονισμού” και κατά συνέπεια δεν θα του επιβληθεί κάποια τιμωρία.

Τον Ιανουάριο εισαγγελείς του Ουσικόνσιν απήλλαξαν τον Σέσκι από τις κατηγορίες που τον βάρυναν μετά το περιστατικό της 23ης Αυγούστου 2020, όταν πυροβόλησε πισώπλατα τον Τζέικομπ Μπλέικ, αφήνοντάς τον παράλυτο, ένα ακόμη περιστατικό που τροφοδότησε το κίνημα που ξέσπασε στις ΗΠΑ κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη σύλληψή του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολη.



Ο γενικός εισαγγελέας της κομητείας της Κενόσα απεφάνθη ότι ο Σέσκι έδρασε ευρισκόμενος σε αυτοάμυνα, όταν απάντησε σε κλήση για ενδοοικογενειακή διαμάχη και πυροβόλησε πισώπλατα τον Μπλέικ επτά φορές από κοντινή απόσταση.

Κλείσιμο
Οι ερευνητές κατέληξαν ότι ο Μπλέικ είχε στην κατοχή του μαχαίρι και αντιστάθηκε στη σύλληψη. Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν πρώτα taser για να τον ακινητοποιήσουν προτού τον πυροβολήσει ο Σέσκι.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των μικρών παιδιών του Μπλέικ.

Ο Αφροαμερικανός κατέθεσε αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Ουσικόνσιν τον προηγούμενο μήνα, ζητώντας αποζημίωση από τον Σέσκι.



Οι δύο άλλοι αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο περιστατικό έχουν ήδη επιστρέψει στην υπηρεσία τους, αφού οι πράξεις τους κρίθηκαν λογικές και δικαιολογημένες, είχε επισημάνει την περίοδο εκείνη η αστυνομία.

Πέρυσι το καλοκαίρι ξέσπασαν διαδηλώσεις στην Κενόσα, αφού το βίντεο από το περιστατικό έγινε viral. Σύμφωνα με το βίντεο, ο Μπλέικ είχε στρέψει την πλάτη του στον Σέσκι και κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητό του. Ο αστυνομικός τον ακολούθησε και άρχισε να τον πυροβολεί αφού ο Μπλέικ άνοιξε την πόρτα του οχήματός του. Ωστόσο ερευνητές αναφέρουν ότι το βίντεο δεν δείχνει όλο το περιστατικό, ενώ σε αυτό δεν φαίνεται ότι ο Μπλέικ ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και ότι αντιστάθηκε της σύλληψης όταν η αστυνομία προσπάθησε να τον συλλάβει καθώς εναντίον του εκκρεμούσε ένταλμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Ποιες ομάδες πολιτών είναι πιθανότερο να κάνουν Πάσχα στο χωριό - Το σχέδιο της κυβέρνησης

Τσίπρας: Με νέα ομάδα και πακέτο 5,7 δισ. ευρώ το σχέδιο για την οικονομία μετά την πανδημία

Οξύνεται η αντιπαράθεση για το εργασιακό νομοσχέδιο - Σημείο τριβής οι υπερωρίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης