Οργή στην Αρμενία για το Αζερμπαϊτζάν: Έκθεση με κράνη νεκρών Αρμένιων στρατιωτών

Οργή στην Αρμενία για το Αζερμπαϊτζάν: Έκθεση με κράνη νεκρών Αρμένιων στρατιωτών

Η Αρμενία κατηγορεί το Αζερμπαϊτζάν για φυλετικό μίσος και «γενοκτονική πολιτική» - Στο «Πάρκο των τροπαίων» εκτίθενται κυρίως κράνη Αρμενίων στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

azeros
Την οργισμένη αντίδραση της Αρμενίας προκαλεί έκθεση πολεμικών τροπαίων στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, με κύρια εκθέματα κράνη Αρμενίων στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η Αρμενία κατηγορεί το Αζερμπαϊτζάν για φυλετικό μίσος και «γενοκτονική πολιτική». Χθες, ο Αζέρος πρόεδρος Ιλχάμ Αλίεφ επισκέφθηκε το «Πάρκο των τροπαίων», που θα ανοίξει σύντομα στο Μπακού για να δείξει τα μηχανήματα, την εξάρτυση και τον οπλισμό των Αρμενίων που κατασχέθηκαν ή καταστράφηκαν στη διάρκεια του πολέμου που διεξήχθη το φθινόπωρο του 2020.

Ο Αλίεφ πόζαρε μπροστά σε εκατοντάδες κράνη Αρμένιων στρατιωτών, που έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια της μάχης. Παράλληλα, υπάρχουν κέρινα ομοιώματα, που παρουσιάζουν με γελοιογραφικό τρόπο τους αντίπαλους στρατιώτες.

Οι εικόνες σόκαραν τους Αρμένιους στο Γερεβάν, ενώ ο μεσολαβητής για τα ανθρώπινα δικαιώματα Αρμάν Τατοϊάν ανέφερε ότι το πάρκο είναι «απόδειξη του μίσους απέναντι στους Αρμένιους και της αζερικής γενοκτονικής πολιτικής».

azeros1


Κλείσιμο
Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο πόλεμος στο Ναγκόρνο Καραμπάχ οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον 6.000 ανθρώπων σε έξι εβδομάδες. Το Αζερμπαϊτζάν, διαθέτοντας και τεχνολογική υπεροχή, νίκησε τα στρατεύματα της Αρμενίας και ανέκτησε τον έλεγχο ενός τμήματος, αλλά και τομείς που είχε απωλέσει για πάνω από 30 χρόνια.

Το Μπακού και το Γερεβάν αλληλοκατηγορούνται για εγκλήματα πολέμου μετά τη σύγκρουση.

Η ήττα της Αρμενίας προκάλεσε εξάλλου πολιτική κρίση, με διαδηλώσεις κατά του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι συνθηκολόγησε. Πρόωρες βουλευτικές εκλογές έχουν προκηρυχθεί για τον Ιούνιο.



azeros2



Ειδήσεις σήμερα:

Εισαγγελική παραγγελία για άμεση προκαταρκτική έρευνα για το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα

Δεκτό από το καλοκαίρι το πιστοποιητικό εμβολιασμού από τις αεροπορικές εταιρείες

Νέα καταγγελία στην ενόργανη γυμναστική: «Προπονητής με χτύπησε με τις πατερίτσες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης