Αυστραλία: Δεν σχεδιάζει να εντάξει το εμβόλιο της Johnson&Johnson στην εμβολιαστική εκστρατεία

Αυστραλία: Δεν σχεδιάζει να εντάξει το εμβόλιο της Johnson&Johnson στην εμβολιαστική εκστρατεία

Η Αυστραλία διπλασίασε την παραγγελία της για τα εμβόλια της Pfizer - Έχει στηρίξει την εμβολιαστική της εκστρατεία στο εμβόλιο της AstraZeneca

johnson_johnson-arthro
Η Αυστραλία δεν έχει καταρτίσει σχέδια για να προσθέσει το εμβόλιο μιας δόσης κατά της COVID-19 της Johnson & Johnson (J&J) στην εκστρατεία εμβολιασμού του πληθυσμού της, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, καθώς η χώρα απομακρύνεται από την προμήθεια εμβολίων που επανεξετάζονται για την πρόκληση θρόμβων στο αίμα.

Οι δόσεις εμβολίου της J&J και της AstraZeneca κατά της COVID-19 χρησιμοποιούν έναν αδενοϊό, έναν από τους ιούς του κοινού κρυολογήματος, για την εισαγωγή πρωτεϊνών του κορωνοϊού στα κύτταρα του σώματος και την πρόκληση μιας αντίδρασης ανοσίας.

Ωστόσο και τα δύο εμβόλια επανεξετάζονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) μετά τον εντοπισμό σπάνιων περιπτώσεων σχηματισμού θρόμβων στο αίμα μερικών ενηλίκων που εμβολιάστηκαν.

Ο ΕΜΑ τονίζει ότι τα πλεονεκτήματα του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων.

«Η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να αγοράσει κάποια άλλα εμβόλια αδενοϊών κατά την τρέχουσα περίοδο», δήλωσε στο Reuters, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Η Αυστραλία την Κυριακή εγκατέλειψε το στόχο της για τον εμβολιασμό του πληθυσμού των περίπου 26 εκατομμυρίων κατοίκων της μέχρι το τέλος της χρονιάς, μετά τη σύσταση να μην χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca στον πληθυσμό ηλικίας κάτω των 50 ετών, εκτροχιάζοντας το σχεδιασμό του προγράμματος εμβολιασμού.

Η αλλαγή της πολιτικής εμβολιασμού ώθησε τις αρχές την προηγούμενη εβδομάδα να διπλασιάσουν μία προγενέστερη παραγγελία του εμβολίου της Pfizer στα 40 εκατομμύρια δόσεις, οι οποίες θα παραδοθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Κλείσιμο
Η εκστρατεία εμβολιασμού της Αυστραλίας είχε ουσιαστικά στηριχτεί στο εμβόλιο της AstraZeneca, με σχέδια για εγχώρια παραγωγή 50 εκατομμυρίων δόσεων.

Η Αυστραλία κατέγραψε μηδενικές ή μονοψήφιες περιπτώσεις μόλυνσης από την COVID-19 τις περισσότερες ημέρες της φετινής χρονιάς, με αποτέλεσμα οι αρχές να χαλαρώσουν τους περιορισμούς, ενώ η οικονομία της χώρας εισήλθε σε τροχιά ταχείας ανάκαμψης.

Ο υπουργός Οικονομικών Τζος Φράιντενμπεργκ δήλωσε ότι οι καθυστερήσεις στη διάθεση των εμβολίων δεν θα πρέπει «να εκτροχιάσουν τη δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης μας».

«Με την επιτυχή καταπολέμηση του κορωνοϊού και την ουσιαστική επανεκκίνηση της οικονομίας, τόσο η εμπιστοσύνη των νοικοκυριών, όσο και των επιχειρήσεων είναι τώρα σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό πριν από την πανδημία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Φράιντενμπεργκ.

Η Αυστραλία άρχισε τους εμβολιασμούς πολύ αργότερα από άλλες χώρες, εξαιτίας των μικρών αριθμών περιστατικών μόλυνσης, αναφέροντας λίγο περισσότερες από 29.400 μολύνσεις από την έναρξη της πανδημίας.

Η χώρα ανέφερε σήμερα τον πρώτο θάνατο για φέτος: ένας άντρας 80 ετών πέθανε, αφού είχε νοσήσει από τον κορωνοϊό στο εξωτερικό, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 910.

Ειδήσεις σήμερα: 

Επίθεση με καυστικό υγρό από άνδρα καταγγέλλει γυναίκα στο κέντρο της Αθήνας

Η αντοχή του κορωνοϊού πιέζει το ΕΣΥ – Στο «κόκκινο» εισαγωγές και διασωληνωμένοι

Πρεμιέρα με το δεξί για τα Λύκεια: Μεγάλη προσέλευση και μόλις 613 κρούσματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης