Φίλες της Μέγκαν: Γιατί δεν θα παραστεί στην κηδεία του Φιλίππου

Φίλες της Μέγκαν: Γιατί δεν θα παραστεί στην κηδεία του Φιλίππου

Πώς σχετίζεται η συνέντευξη στην Όπρα με την απουσία της Μέγκαν από την κηδεία

meghan-sad
Υπό τη σκιά του Megxit θα τελεστεί η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου, το ερχόμενο Σάββατο. Φωτιές έχει ανάψει το γεγονός ότι η δούκισσα του Σάσεξ θα μείνει στην Καλιφόρνια και δεν θα συνοδέψει τον σύζυγό της, πρίγκιπα Χάρι, στη Βρετανία.

Όπως αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, οι φίλες της Μέγκαν λένε ότι δεν ανέκυψε μόνο το θέμα της προχωρημένης εγκυμοσύνης, που κρατά τη σύζυγο του Χάρι στις ΗΠΑ.

Ανθρωποι από τον στενό κύκλο της Μέγκαν εξηγούν ότι η μητέρα της Ντόρια συμβούλεψε την έξι μηνών έγκυο κόρη της να μείνει πίσω ώστε να αποφύγει αγχογόνες καταστάσεις στην κατάσταση που βρίσκεται.

Η συνθήκη που διαμορφώθηκε μετά τη συνέντευξη-«φωτιά» στην Όπρα Γουίνφρεϊ έκανε τη Μέγκαν να μην θέλει να αποτελέσει το επίκεντρο της προσοχής στην κηδεία.

Ωστόσο, οι φίλες της δηλώνουν ότι η σχέση της δούκισσας του Σάσεξ με τον δούκα του Εδιμβούργου ήταν πολύ καλή.

Από το παλάτι η ανακοίνωση που εκδόθηκε έλεγε ότι η Μέγκαν Μαρκλ δεν θα μπορέσει να δώσει το «παρών» λόγω της κατάστασης εγκυμοσύνης της που δεν επιτρέπει τα πολύωρα ταξίδια.

Το «τελευταία αντίο» στον σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ θα πουν 30 ανθρωποι, ενώ θα απουσιάζει ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, εξηγεί ότι ο επικεφαλής του βρετανικού κράτους επέλεξε να δώσει τη θέση του σε άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας να παρακολουθήσει την τελετή, καθώς το υγειονομικό πρωτόκολλο ορίζει συγκεκριμένο αριθμό παρευρισκομένων.

Χωρίς βασιλικές, λοιπόν, τιμές και σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο, θα τελεστεί η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου στο ιστορικό παρεκκλήσι του κάστρου Γουίνδσορ.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια, ο πρίγκιππας Φίλιππος θα θαφτεί στους κήπους Frogmore, όπου αναπαύονται η βασίλισσα Βικτώρια και ο πρίγκιπας Άλμπερτ.

Η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά από το BBC.

Η Ελισάβετ, η οποία θα κλείσει στις 21 Απριλίου τα 95, την ίδια ηλικία που ο εκλιπών σύζυγός της είχε αποχωρήσει από τα δημόσια καθήκοντά του, φέρεται να σκέφτεται να παραδώσει τον θρόνο στον πρίγκιπα Κάρολο.

Συγκινητικός ήταν ο αποχαιρετισμός του πρίγκιππα της Ουαλίας στον πατέρα του, καθώς μέσα από ένα τηλεοπτικό μήνυμα μίλησε για έναν πολύ ξεχωριστό άνθρωπο, ενώ ο άλλος γιος του ο πρίγκιπας Άντριου αποκάλυψε ότι η Βασίλισσα νιώθει αφόρητο κενό μετά την απώλεια του συζύγου της.

Ανάμεσα στους λίγους που θα έρθουν οικογενειακώς στην κηδεία είναι ο πρίγκιπας Έντουαρντ και κόμης του Ουέσεξ.

Ο τέταρτος γιος του βασιλικού ζεύγους διάγει ήσυχη οικογενειακή ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ειδήσεις σήμερα

Εμβολιασμοί: Από 21 Απριλίου τα ραντεβού για τους 55-59 ετών και από 24 Απριλίου για τους 50-54 ετών 

Τροχαίο στη Γαύδο: «Η Κορίνα έμεινε αβοήθητη για 7 ώρες» 

Κύπρος: Στο εδώλιο για βιασμό ο πρώην μητροπολίτης Κιτίου 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης