Κορωνοϊός - Ισπανία: Σχολείο στη Μούρθια μετέφερε τις τάξεις... στην παραλία
Τα μαθήματα εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο γνωστό ως «Καθαρός Αέρας», που στοχεύει στη δημιουργία μιας καλύτερης ποιότητας αέρα για τα παιδιά στη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19 - Τα παιδιά στο σχολείο είναι ηλικίας από τριών έως 12 ετών
Έπειτα από έναν χρόνο τηλεκπαίδευσης και εκπαίδευσης με φυσική παρουσία των μαθητών, αλλά με τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ένα σχολείο στην περιφέρεια της Μούρθια, στην Ισπανία, μεταφέρει τις τάξεις στην παραλία, στην προσπάθειά του να συνδυάσει τον καθαρό αέρα με ένα νέο τρόπο διδασκαλίας.
Έξω από το σχολείο Felix Rodriguez de la Fuente, μαθητές φορώντας τις προστατευτικές τους μάσκες κάθονται μπροστά σε έναν φορητό μαυροπίνακα σε σειρές πράσινων θρανίων τοποθετημένων με τις απαραίτητες μεταξύ τους αποστάσεις πάνω στις αμμουδιές της Playa de los Nietos (Η Παραλία των Εγγονιών).
«Είναι ασφαλές, τα παιδιά το διασκεδάζουν πολύ. Ό,τι μαθαίνουν εδώ δεν το ξεχνούν», λέει ο δάσκαλος Αγγλικών Χουάν Φρανθίσκο Μαρτίνεθ.
Κάποιοι μαθητές, ξυπόλητοι, βυθίζουν τα πόδια τους στην άμμο καθώς παίζουν ξυλόφωνο, ενώ άλλοι μαζεύουν τα τετράδιά τους για να μην τους πάρει τα χαρτιά ο αέρας.
Τα μαθήματα εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο γνωστό ως «Καθαρός Αέρας», που στοχεύει στη δημιουργία μιας καλύτερης ποιότητας αέρα για τα παιδιά στη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19 μέσω και της διδασκαλίας σε ανοιχτό χώρο.
Οι δάσκαλοι ξεκινούν να προετοιμάζουν την παραλία στις 08:00. Οκτώ τμήματα συμμετέχουν στα εικοσάλεπτης διάρκειας μαθήματα και οι ομάδες των μαθητών εναλλάσσονται στα διάφορα σημεία της παραλίας.
Τα παιδιά στο σχολείο είναι ηλικίας από τριών έως 12 ετών και παραμένουν στην «φούσκα της τάξης» τους. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί κρούσματα κορωνοϊού.
Κλείσιμο
«Μου αρέσει πολύ να πηγαίνω στην παραλία! Προτιμώ να είμαι στην παραλία γιατί νιώθω πιο χαλαρά και άνετα», λέει ο 9χρονος Αντόνιο Φερνάντεθ.
Η 10χρονη Λουθ καταθέτει και αυτή την άποψή της: «Αυτό είναι πολύ καλό γιατί είμαι με τους φίλους μου, είμαι στην παραλία, αγαπάω την παραλία, το καλοκαίρι πάντα έρχομαι εδώ για να κολυμπήσω κάθε μέρα και αγαπώ την άμμο».
Και δεν είναι μόνο ο χώρος της παραλίας. Μέλη μιας ένωσης κατοίκων της περιοχής ντύθηκαν λεγεωνάριοι για να «διδάξουν» στους μαθητές Ρωμαϊκή Ιστορία, ενώ τοπικοί ψαράδες τους έδειξαν τα δίχτυα τους για να μάθουν από που προέρχεται το φαγητό τους.
«Ψαράδες δίδαξαν τους μαθητές πώς να ψαρεύουν...πώς εκείνοι μπόρεσαν να μας εξασφαλίσουν τροφή στον καιρό της πανδημίας», προσθέτει ο διευθυντής Αλφόνσο Βέρα.
Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος υπέβαλε επίσημα αίτηση για την ίδρυση του Deree University - Τι σημαίνει αυτό για τους υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες που θέλουν ένα πτυχίο, το οποίο θα αναγνωρίζει επαγγελματικά και ακαδημαϊκά δικαιώματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Με μια τεράστια γκάμα εξειδικευμένων προϊόντων που εκτείνεται σε 24 βασικές σειρές, η Mapei Hellas δεν προσφέρει απλώς χημικά και δομικά προϊόντα για την κατασκευή. Προσφέρει τη βεβαιότητα ότι το έργο σας θα ολοκληρωθεί σωστά και θα αντέξει στον χρόνο.