Γαλλικές δυνάμεις έκαναν έλεγχο σε τουρκικό πλοίο στη Λιβύη για μεταφορά όπλων

Γαλλικές δυνάμεις έκαναν έλεγχο σε τουρκικό πλοίο στη Λιβύη για μεταφορά όπλων

Καμία αντίδραση από την Τουρκία

2
Χαμηλούς τόνους τηρούν κυβέρνηση και ΜΜΕ στην Τουρκία, για τη νέα έρευνα που πραγματοποίησαν γαλλικές δυνάμεις σε τουρκικό φορτηγό πλοίο ανοιχτά της Λιβύης, στο πλαίσιο της ναυτικής επιχείρησης «Ειρήνη».

Τον περασμένο Νοέμβριο η Άγκυρα είχε αντιδράσει έντονα, όταν Γερμανοί πεζοναύτες -από την φρεγάτα «Αμβούργο»- επιβιβάστηκαν στο τουρκικό πλοίο «Rosalin-A», 200 χιλιόμετρα ανοιχτά της Βεγγάζης στην ανατολική Λιβύη, για να ελέγξουν εάν μετέφερε όπλα. Τότε η τουρκική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε έντονα και ενημέρωσε την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Ηνωμένα Έθνη πως δεν επιτρέπει τον έλεγχο του πλοίου.

Το περασμένο Σάββατο ο γαλλικός στρατός ανακοίνωσε πως ερεύνησε το τουρκικό φορτηγό πλοίο, «Medkon Izmir» με σημαία του Παναμά, στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, ως ύποπτο για τη μεταφορά όπλων.

Δύναμη ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων του Γαλλικού Στρατού, πραγματοποίησαν «έφοδο» με φουσκωτό από το πολεμικό πλοίο PM L'Her, προς το τουρκικό πλοίο, όπου στη συνέχεια προέβησαν σε έλεγχο. Όπως έγινε γνωστό, η επιθεώρηση τελείωσε με την πλήρη συνεργασία του πληρώματος, ενώ τηρήθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα λόγω Covid-19.

Σε ανάρτηση του Συντονιστικού Κέντρου της Επιχείρησης «Ειρήνη» στα κοινωνικά δίκτυα, που συνοδεύεται και από φωτογραφίες, αναφέρεται πως «δεν βρέθηκε τίποτα ύποπτο».
Irini
Κλείσιμο

Η ναυτική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης «IRINI» αποσκοπεί στην πρόληψη του λαθρεμπορίου πετρελαίου και στην τήρηση του εμπάργκο όπλων που επιβλήθηκε στη Λιβύη από τον ΟΗΕ.

Τα 24 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεργάζονται για να σταματήσουν το λαθρεμπόριο όπλων στη Λιβύη, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μεθυσμένος οδηγός τραυμάτισε δυο και τους εγκατέλειψε

Regeneron: Κοκτέιλ αντισωμάτων δίνει ελπίδες για τη μείωση κινδύνων της ενδο-οικογενειακής μετάδοσης

Εφορία: Κλειδάριθμος μέσω τηλεφώνου, email ή βιντεοκλήσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης