Ντράγκι στη Λιβύη: Στιγμή μοναδικής αξίας για να επανοικοδομήσουμε την παλιά μας φιλία

Ντράγκι στη Λιβύη: Στιγμή μοναδικής αξίας για να επανοικοδομήσουμε την παλιά μας φιλία

Ο Ιταλός πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της λιβυκής κυβέρνησης εθνικής ενότητας, Αμπντέλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά – Τόνισε ότι χρειάζεται να προχωρήσει η κατάπαυση του πυρός και να τύχει απόλυτου σεβασμού» - Συναντήθηκε και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

draghi_libya
Με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Λιβύης Αμπντέλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά συναντήθηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, που επισκέφθηκε σήμερα την Τρίπολη. Μάλιστα, στο πλαίσιο της επίσκεψης συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς είναι οι πρώτοι ηγέτες της ΕΕ που επισκέπτονται τη χώρα.

Ο κ. Ντράγκι πραγματοποίησε στην Τρίπολη το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό από την ανάληψη της πρωθυπουργίας «Είναι μια μοναδική στιγμή, για να επανοικοδομήσουμε μια παλαιά φιλία και εγγύτητα, η οποία δεν διακόπηκε ποτέ», δήλωσε μετά την συνάντηση με τον Λίβυο πρωθυπουργό.

Ο Μάριο Ντράγκι τόνισε ότι «βασικής σημασίας στοιχείο, για να συνεχιστεί η συνεργασία αυτή, είναι να προχωρήσει η κατάπαυση του πυρός και να τύχει απόλυτου σεβασμού».

Ο Μάριο Ντράγκι προσέθεσε ότι με τον Λίβυο ομόλογό του έγινε αναφορά στη συνεργασία στον τομέα των υποδομών, της ενέργειας, της υγείας και του πολιτισμού. «Θέλουμε η συνεργασία αυτή να αποτελέσει πυξίδα για το μέλλον, με πλήρη σεβασμό στην πλήρη λιβυκή κυριαρχία», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το μεταναστευτικό, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε: «Υπάρχει ικανοποίηση για τα όσα κάνει η Λιβύη στο θέμα των διασώσεων και, συγχρόνως, η Ιταλία βοηθά και της παρέχει στήριξη. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνον γεωπολιτικό, είναι και ανθρωπιστικό. Από την άποψη αυτή, η Ιταλία είναι μια από τις λίγες χώρες η οποία συνεχίζει να αφήνει ανοικτούς τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους».


Ειδήσεις σήμερα: 

Στα φαρμακεία τα self test - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Γεραπετρίτης: Μετακινήσεις εκτός νομού για το Πάσχα αν δεν υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση

Φονικό στη Μακρινίτσα: Τραυμάτισε και τη μητέρα των θυμάτων ο 31χρονος - Προσπάθησε να σώσει τα παιδιά της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης