Μεξικό: Ηγετικό στέλεχος διαβόητου καρτέλ κρατούσε όμηρο Αμερικανίδα επί έναν χρόνο

Μεξικό: Ηγετικό στέλεχος διαβόητου καρτέλ κρατούσε όμηρο Αμερικανίδα επί έναν χρόνο

Η γυναίκα, που κατονομάστηκε με τα αρχικά ND, απήχθη τον Ιανουάριο του 2020 και απελευθερώθηκε μόλις τον περασμένο μήνα, έπειτα από έφοδο της μεξικανικής αστυνομίας στην Κουλιακάν, κατά την οποία συνελήφθη ο Λουίς Ραούλ Κάστρο Βαλενσουέλα

Luis_Raul_Castro_Valenzuela
Ο Λουίς Ραούλ Κάστρο Βαλενσουέλα, γνωστός επίσης με το προσωνύμιο «Τσάτσο», που φέρεται να είναι ηγετικό μέλος του διαβόητου μεξικανικού καρτέλ Σιναλόα, κράταγε μια Αμερικανίδα όμηρο για έναν χρόνο, προκειμένου να αναγκάσει μια ομάδα αμερικανών διακινητών ναρκωτικών να πληρώσει ποσό που διατεινόταν πως του όφειλε, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ο «Τσάτσο» απαιτούσε οι διακινητές αυτοί, στην πολιτεία Ντέλαγουερ (ανατολικές ΗΠΑ), να του δίνουν μεγαλύτερο μερίδιο των κερδών τους από τις πωλήσεις ηρωίνης και φαιντανύλης για να αφήσει ελεύθερο την όμηρο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η γυναίκα, που κατονομάστηκε με τα αρχικά ND, απήχθη τον Ιανουάριο του 2020 και απελευθερώθηκε μόλις τον περασμένο μήνα, έπειτα από έφοδο της μεξικανικής αστυνομίας στην Κουλιακάν, κατά την οποία συνελήφθη ο Λουίς Ραούλ Κάστρο Βαλενσουέλα.

Είναι «καλά στην υγεία της», διευκρίνισε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο της έρευνας, σε έναν κάτοικο Ντέλαγουερ, τον Τζαμάρ Τζάκσον, άλλον έναν άνδρα και δύο γυναίκες απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παραβίαση της νομοθεσίας σχετικά με τις ναρκωτικές ουσίες και τα πυροβόλα όπλα.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα του Ντέλαγουερ, του Ντέιβιντ Ουάις, η γυναίκα απήχθη για να αναγκαστεί ο Τζαμάρ Τζάκσον να συνεχίσει να διακινεί τα ναρκωτικά του Κάστρο Βαλενσουέλα και να τον πληρώνει.

Κλείσιμο
«Η ασφάλεια του θύματος και η ενδεχόμενη επιστροφή της συνδεόταν με τη συνέχιση των πληρωμών από τον Τζαμάρ Τζάκσον και άλλα πρόσωπα για την κάλυψη μεγάλου χρέους (για την προμήθεια) ναρκωτικών», σύμφωνα με τον κ. Ουάις.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, η έρευνα επέτρεψε να κατασχεθούν ποσότητες ηρωίνης, φαιντανύλης, μεθαμφεταμινών, καθώς και πάνω από δέκα πυροβόλα όπλα. Τα ναρκωτικά είχαν εκτιμώμενη αξία πώλησης ενός και πλέον εκατομμυρίου δολαρίων.

Ο Λουίς Ραούλ Κάστρο Βαλενσουέλα διώκεται από τη μεξικανική δικαιοσύνη για τον φερόμενο ηγετικό ρόλο του στο καρτέλ Σιναλόα. Όμως το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητεί πλέον την έκδοσή του για να δικαστεί στις ΗΠΑ.



Ειδήσεις σήμερα 

Ίλιον: Έρευνα για τον θάνατο της 64χρονης λίγο μετά τον εμβολιασμό της 

«Ριφιφί» στις θυρίδες: Αποκαλυπτικές οι καταθέσεις των θυμάτων - Βρήκαμε μόνον άδεια κουτιά από κοσμήματα 

Survivor: Οι τρεις κόκκινοι υποψήφιοι προς αποχώρηση και η… ανηφόρα του «Ντάφυ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης