Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει «απειλή», προειδοποιεί Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει «απειλή», προειδοποιεί Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος

Μετά την κατάρρευση του «δήθεν χαλιφάτου» του το 2019, η οργάνωση έχει μεταφέρει το επίκεντρο της προσοχής του στη δράση των παρακλαδιών της

islamic_state_aexeio
Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) «παραμένει απειλή», προειδοποίησε χθες Δευτέρα αμερικανός ειδικός απεσταλμένος.

Η τρομοκρατική οργάνωση συνεχίζει να αποτελεί σημαντική απειλή για την ασφάλεια της Συρίας, του Ιράκ, της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής, τόνισε ο Τζον Γκόντφρι, ο οποίος ασκεί χρέη ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ στον διεθνή συνασπισμό εναντίον του ΙΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Γκόντφρι, «μετά την ήττα του ΙΚ» και την κατάρρευση του «δήθεν χαλιφάτου» του το 2019, η οργάνωση έχει μεταφέρει το επίκεντρο της προσοχής του στη δράση των παρακλαδιών της και του δικτύου της.

Αυτό δείχνει η επίθεση που διαπράχθηκε το Σαββατοκύριακο στη Μοζαμβίκη, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 55 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, συνέχισε ο ειδικός απεσταλμένος.

«Επιθέσεις όπως αυτές αποτελούν σαφή ένδειξη πως το ΙΚ συνεχίζει να επιδιώκει ενεργά να εξαπλώσει την κακόβουλη δραστηριότητά του σε νέα μέτωπα». «Το να εξασφαλιστεί η διαρκής, παγκόσμια ήττα του ΙΚ θα απαιτήσει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι βραχίονες και τα δίκτυα του πέραν του Ιράκ και της Συρίας και εμείς ως συνασπισμός το αναγνωρίζουμε αυτό», πρόσθεσε.

Αρκετοί υπουργοί Εξωτερικών χωρών που συμμετέχουν στον διεθνή συνασπισμό κατά του ΙΚ θα συμμετάσχουν σήμερα σε βιντεοδιάσκεψη οικοδεσπότες της οποίας θα είναι από κοινού ο αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν και η Σοφί Βιλμές, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου.

Η σημερινή συζήτηση θα επικεντρωθεί στις συνεχιζόμενες προσπάθειες του συνασπισμού στο Ιράκ και στη Συρία, ανέφερε ο κ. Γκόντφρι.

Κλείσιμο
Ωστόσο θα τεθεί το θέμα της μεγεθυνόμενης απειλής που εγείρει η τρομοκρατική οργάνωση πέραν του Ιράκ και της Συρίας, ειδικά στην Αφρική, ενώ θα εξεταστούν τρόποι που ο συνασπισμός μπορεί να συμβάλλει στις συλλογικές προσπάθειες για να ηττηθεί το ΙΚ σε διεθνές επίπεδο, συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία αρχείου


Eιδήσεις σήμερα 

Χαλάρωση μέτρων από το Σάββατο: Τι αναμένεται να ισχύσει για λιανεμπόριο, σχολεία και μετακινήσεις

Διπλή ανατροπή στα «κουρέματα» ενοικίων και τις αποζημιώσεις για Μαρτίου – Απρίλιου

«Μίνι» κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και βόρειοι άνεμοι - Δείτε σε ποιες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι έντονα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης