Ώρα της Γης: Ενώνουμε τις φωνές μας για την προστασία του περιβάλλοντος

Ώρα της Γης: Ενώνουμε τις φωνές μας για την προστασία του περιβάλλοντος

Μία κίνηση, που προτρέπει τον κόσμο να σβήσει τον μη απαραίτητο ηλεκτρικό φωτισμό για μία ώρα για την προστασία του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με μία μουσική γιορτή

earth
Χιλιάδες πολίτες, φορείς και ιδρύματα από όλη την Ελλάδα θα συμμετάσχουν το Σάββατο στις 20:30 σε μία απλή, αλλά συνάμα πολύ σημαντική δράση, την Ώρα της Γης. Καλούνται να ενώσουν τη  «φωνή» τους με όλο τον κόσμο, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα, προκειμένου να στείλουν ένα ηχηρό περιβαλλοντικό μήνυμα για την προστασία της φύσης. Φυσικά, δε θα λείψουν οι μουσικές εκπλήξεις!

Η Ώρα της Γης είναι μία παγκόσμια δράση, την οποία διοργανώνει το WWF μία φορά το χρόνο, κατά τα τέλη Μαρτίου. Με αφορμή την επιτυχία, που σημείωσε στο ξεκίνημα της το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, συνεχίζεται πλέον κάθε χρόνο με σκοπό να ενθαρρύνει τον κόσμο, τις κοινότητες, τις επιχειρήσεις και τους κρατικούς φορείς να σβήνουν τον μη απαραίτητο ηλεκτρικό φωτισμό για μία ώρα, από τις 20:30 δηλαδή, μέχρι και τις 21:30. Αυτή η μικρή, αλλά συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας ίσως να είναι μόνο η αρχή για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος
earth_hour
Στο σημαντικό θεσμό που έχει καθιερώσει το WWF, θα συμμετάσχουν φέτος η Ακρόπολη, ο Λευκός Πύργος, η Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, το Μέγαρο Μουσικής, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, το Ρωμαϊκό Ωδείο στην Πάτρα, το Κάστρο Μονεμβασιάς, το Κάστρο Άμφισσας, καθώς και πολλοί δήμοι ανά τη χώρα. Από τις συμμετοχές δε θα λείπει και η Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς τα φώτα στο Προεδρικό Μέγαρο θα παραμείνουν κλειστά για εξήντα λεπτά, την ώρα της δράσης. 

 «Η φετινή Ώρα της Γης είναι μια ευκαιρία να ενώσουμε τις φωνές μας και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία της φύσης και για την ανάγκη να στραφούμε, ατομικά και συλλογικά, σε πιο βιώσιμες επιλογές», υπογραμμίζει το WWF.  Μάς καλεί όλους να συμμετάσχουμε και φέτος, καθώς το 2021 αποτελεί έτος σημαντικών περιβαλλοντικών προκλήσεων αλλά και αποφάσεων, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Οργάνωση, «το Σάββατο, την Ώρα της γης, έχουμε ετοιμάσει για εσένα μια πολύ ωραία έκπληξη! Στις 20:30 σβήσε τα φώτα, μπες και παρακολούθησε την μεγάλη μουσική γιορτή που σε περιμένει στον ιστότοπο:
https://www.youtube.com/watch?v=jUFdhtIrS-A .Οι ONIRAMA, έχουν ετοιμάσει ένα ξεχωριστό unplugged μουσικό πρόγραμμα, και σβήνοντας τα φώτα τραγουδούν και στέλνουν το δικό τους μήνυμα για μια νέα αρχή. Οι Picos Apicos & The Pina Coladas επιλέγουν δύο επιτυχίες τους και τραγουδούν, υπό συνθήκες καραντίνας, αποκλειστικά για την Ώρα της Γης. Η μουσικός Μαρία Παπαγεωργίου και η βοκαλίστρια Αγγελική Τουμπανάκη ενισχύουν την πρωτοβουλία με δύο ανέκδοτα τραγούδια τους».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης