Σύνοδος Κορυφής: «Επίσημη πρώτη» του Μπάιντεν με τους «27» Ευρωπαίους ηγέτες

Σύνοδος Κορυφής: «Επίσημη πρώτη» του Μπάιντεν με τους «27» Ευρωπαίους ηγέτες

Η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να προστατεύσουν από κοινού την παγκόσμια ασφάλεια, την δημοκρατία και την σταθερότητα, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

eu_summit1
Για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε απόψε την πρώτη επαφή του με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των «27», στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έδωσε το «παρών» στην τηλεδιάσκεψη κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Φωτογραφικό στιγμιότυπο ανήρτησε στο Twitter ο Σαρλ Μισέλ, στέλνοντας το μήνυμα πως «ενωμένες η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να δείξουν ότι οι δημοκρατίες είναι οι πλέον κατάλληλες για την προστασία των πολιτών, την προώθηση της αξιοπρέπειας και τη δημιουργία ευημερίας».


Η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να προστατεύσουν από κοινού την παγκόσμια ασφάλεια, την δημοκρατία και την σταθερότητα, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μετά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στην οποία έκανε παρέμβαση μέσω τηλεδιάσκεψης ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν.

«Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι οι αξίες της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου βρίσκονται και πάλι υπό πίεσιν, υπάρχουν απειλές, εσωτερικές και εξωτερικές απειλές ... και περισσότερο από ποτέ άλλοτε οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ενωση έχουν σήμερα ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές», δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.


Κλείσιμο

«Μένοντας ο ένας στο πλευρό του άλλου, η ΕΕ και οι ΗΠΑ μπορούν να δείξουν ότι οι δημοκρατίες είναι στην καλύτερη θέση για να προστατεύσουν τους πολίτες τους, για να προωθήσουν την αξιοπρέπεια και να υπηρετήσουν την ευημερία», έγραψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Twitter.

«Οταν ΕΕ και ΗΠΑ εργάζονται από κοινού, μπορούμε να συγκροτήσουμε μία εξαιρετική δύναμη για να οικοδομήσουμε έναν κόσμο πιο δίκαιο, πιο πράσινο, πιο ευημερούντα».

Για ανανεωμένη και ισχυρότερη σχέση ΕΕ-ΗΠΑ έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά την διάρκεια των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σήμερα, θα ήθελα επίσης να υπογραμμίσω τη μεγάλη σημασία που αποδίδουμε σε μια ανανεωμένη και ισχυρότερη σχέση ΕΕ-ΗΠΑ για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων και απειλών, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Μεσογείου», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o κος Αναστασιάδης.

Ειδήσεις σήμερα 

Σύνοδος Κορυφής: Στο μικροσκόπιο μέρα-μέρα η συμπεριφορά της Τουρκίας - Για τον Ιούνιο τα μέτρα 

Δημοσκόπηση Marc: To 50,7% θέλει Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία 

Γάλλος αστροναύτης γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Επανάσταση με δορυφορικές φωτογραφίες 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης