Στη γωνία ο Μπόρις Τζόνσον: Πρότεινε πιστοποιητικά εμβολιασμού για είσοδο σε παμπ

Στη γωνία ο Μπόρις Τζόνσον: Πρότεινε πιστοποιητικά εμβολιασμού για είσοδο σε παμπ

Αναδίπλωση από τον Βρετανό πρωθυπουργό που σημείωσε ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ενδέχεται να παίξουν ρόλο για την είσοδο σε παμπ, αλλά όχι πριν ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός – Διχασμένοι οι Βρετανοί

pub-uk__1_
Αντιδράσεις προκάλεσε η πρόταση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για τη χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ωστόσο, μετά τον σάλο, παραδέχθηκε ότι τα πιστοποιητικά θα μπορούσαν να παίξουν κάποιο ρόλο, ωστόσο κάτι τέτοιο θα συμβεί αφότου όλοι οι πολίτες έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναμένει τα αποτελέσματα μια μελέτης για τα πιστοποιητικά μέχρι τις 12 Απριλίου. Τα όποια μέτρα ληφθούν, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά, καθώς κάποιοι πολίτες δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους. Πέραν αυτού, υπάρχουν ηθικά ζητήματα που τίθενται.

Ιδιοκτήτες των παμπ αντέδρασαν στα σχέδια για διαβατήρια εμβολιασμών σε παμπ, καθώς εκτιμούν ότι θα υπάρξουν προβλήματα με την ταυτοποίησή τους. Ο Τζόνσον είπε χθες στους βουλευτές ότι οι ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να εξουσιοδοτηθούν και να επιβάλλουν αυστηρές προϋποθέσεις εισόδου για τους πελάτες.

«Προφανώς εξετάζουμε όλα τα θέματα που τίθενται με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού» είπε σήμερα στο Sky News ο Μπόρις Τζόνσον, υπενθυμίζοντας ότι στις αεροπορικές μεταφορές, πολλές χώρες σκέφτονται να τα χρησιμοποιήσουν. Πάντως η Βρετανία δεν έχει πάρει ακόμη ξεκάθαρες αποφάσεις, ενώ δεν θα επηρεάσει τον προγραμματισμό για άνοιγμα των εξωτερικών χώρων των παμπ στις 12 Απριλίου.

Πάντως οι επιχειρηματίες διαμηνύουν ότι είναι παράλογη η καθιέρωση του πιστοποιητικού για τις παμπ, και ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα ζητήσουν αποδείξεις για εμβολιασμό ή για ανοσία από τους πελάτες τους.

Την ίδια ώρα κυβερνητική πηγή δήλωσε στους Times ότι οι παμπ θα μπορούσαν να επιλέξουν ανάμεσα στο να τηρήσουν πλήρως τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης ή να χρησιμοποιήσουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και να λειτουργήσουν κανονικά.


Ειδήσεις σήμερα:

Νέο χαρτονόμισμα των 50 βρετανικών λιρών με το πρόσωπο του μαθηματικού Άλαν Τούρινγκ



Τραγωδία δίχως τέλος στη Μαλεσίνα: Στους 14 οι νεκροί από κορωνοϊό



Μπόρις Τζόνσον για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Εκτιμώ ιδιαίτερα τη φιλία μεταξύ των λαών μας σήμερα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης