Πούτιν: Με στρατιωτικό όχημα παντός εδάφους στη χιονισμένη τάιγκα της Σιβηρίας

Ο Ρώσος πρόεδρος στο τιμόνι οχήματος παντός εδάφους με συνοδηγό τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού διασχίζει την χιονισμένη τάιγκα - Πικ νικ μέσα στη φύση και το πολικό ψύχος για τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Σαββατοκύριακο στη χιονισμένη τάιγκα της Σιβηρίας επέλεξε να περάσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα και τον αιφνιδιασμό της Μόσχας από την προσωπική επίθεση του Τζο Μπάιντεν στον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε πρόσφατα «δολοφόνο» τον Ρώσο ομόλογό του κατηγορώντας τη Μόσχα για εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές του 2020.

Αν και ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία αναβιώνει ένα κλίμα «ψυχρού πολέμου», ο Πούτιν δεν φοβάται το πολικό ψύχος, όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο. Ο 68χρονος Ρώσος πρόεδρος παρέα με τον 65χρονο φίλο του και υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, ταξίδεψαν το Σαββατοκύριακο στην αυτόνομη επαρχία Τούβα της Σιβηρίας και πέρασαν χρόνο στην χιονισμένη τάϊγκα, όπου αυτή την εποχή η θερμοκρασία κυμαίνεται στους -30 βαθμούς Κελσίου.

Οι δύο άνδρες επισκέφθηκαν εργαστήριο χειροποίητων κατασκευών από ξύλο, γευμάτισαν κάτω από τα τεράστια δέντρα ντυμένοι με ζεστά ρούχα και παραδοσιακές ρωσικές μπότες, περπάτησαν στο δάσος και περιηγήθηκαν στην περιοχή με ένα επιβλητικό στρατιωτικό όχημα παντός εδάφους το τιμόνι του οποίου ανέλαβε ευδιάθετος ο Πούτιν με συνοδηγό τον Σοϊγκού.

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε προγραμματίσει αρκετές μέρες πριν να περάσει αυτό το Σαββατοκύριακο στην τάιγκα της Σιβηρίας. Μάλιστα, μετά την προσωπική επίθεση που δέχθηκε από τον Τζο Μπάιντεν είχε προτείνει στον Αμερικανό πρόεδρο μια απευθείας συνομιλία για τις 19 Μαρτίου ή για την Δευτέρα, 22 Μαρτίου, καθώς, όπως δήλωσε την Πέμπτη στο ρωσικό κανάλι Rossiya 24 πως «δεν θα έβαζα το θέμα αυτό στις καλένδες, αλλά το Σαββατοκύριακο θέλω να πάω στην τάιγκα να ξεκουραστώ λιγάκι...».

Στην ίδια συνέντευξη ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως μια απευθείας συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν «θα είχε ενδιαφέρον για τους λαούς της Ρωσίας και των ΗΠΑ, αλλά και για πολλές άλλες χώρες, έχοντας υπόψιν πως καθώς είμαστε οι μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις έχουμε εξαιρετική ευθύνη για την στρατηγική ασφάλειας στον πλανήτη».



Ειδήσεις σήμερα 

New York Times: Γιατί η ΕΕ έμεινε πίσω στους εμβολιασμούς - Τα βασικά σφάλματα και οι «εμμονές» 

Σχεδιασμός για το μέλλον: Νέοι αγρότες, με μεταπτυχιακά και καινοτόμες ιδέες 

Μόνο 61 ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στήριξης ΕΣΥ - Έκτακτη σύσκεψη του ΙΣΑ τη Δευτέρα 

Ειδήσεις σήμερα 

New York Times: Γιατί η ΕΕ έμεινε πίσω στους εμβολιασμούς - Τα βασικά σφάλματα και οι «εμμονές» 

Σχεδιασμός για το μέλλον: Νέοι αγρότες, με μεταπτυχιακά και καινοτόμες ιδέες 

Μόνο 61 ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στήριξης ΕΣΥ - Έκτακτη σύσκεψη του ΙΣΑ τη Δευτέρα 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr