Δείτε βίντεο: Η στιγμή του σεισμού των 7,2 Ρίχτερ σε διάφορες περιοχές της Ιαπωνίας

Δείτε βίντεο: Η στιγμή του σεισμού των 7,2 Ρίχτερ σε διάφορες περιοχές της Ιαπωνίας

Ο σεισμός σημειώθηκε κοντά στην βορειοανατολική ακτή της Ιαπωνίας - Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι - Δεν αναφέρθηκαν καταστροφές ή θύματα

japan_seismos
Σεισμός υποθαλάσσιος μεγέθους 7,2 βαθμών σημειώθηκε σήμερα κοντά στην βορειοανατολική ακτή της Ιαπωνίας, σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA), μετά τον οποίο εκδόθηκε προειδοποίηση για πρόκληση τσουνάμι με κύματα ύψους περίπου ενός μέτρου

Αυτή ήρθη περίπου μία ώρα αργότερα, σύμφωνα με το δημόσιο δίκτυο NHK, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες μέχρι στιγμής για την πρόκληση τραυματισμών ή ζημιών.

Δείτε σχετικά βίντεο από τη στιγμή του σεισμού

SCARY VIDEO! Earthquake in Japan (March 20, 2021)


Κλείσιμο






Ο σεισμός, ο οποίος έγινε επίσης αισθητός στο Τόκιο, σημειώθηκε ανοιχτά του νομού Μιγιάγκι, γύρω στις 18:26 τοπική ώρα (11:26 ώρα Ελλάδος) στον Ειρηνικό Ωκεανό και υπολογίζεται ότι είχε εστιακό βάθος 60 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την JMA.

Το ινστιτούτο γεωφυσικών μελετών των ΗΠΑ (USGS) υπολογίζει το μέγεθος του σεισμού σε 7,0 βαθμούς.

Καμία ζημιά δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής στην περιοχή του νομού Μιγιάγκι και οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος εξετάζουν την κατάσταση των πυρηνικών σταθμών στην ζώνη αυτή, σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Η Tokyo Electric Power ανακοίνωσε ότι δεν εντόπισε προβλήματα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα Νταϊίτσι. Εκπρόσωπος δήλωσε ότι προβλήματα δεν διαπιστώθηκαν ούτε στον κοντινό του σταθμό Νταΐνι.

Επίσης προβλήματα δεν εντοπίστηκαν ούτε στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας στην Οναγκάουα της Tohoku Electric Power Co, αναφέρει η αρμόδια ρυθμιστική αρχή για την πυρηνική ενέργεια σε ανακοίνωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σε κάποιες περιοχές του νομού Μιγιάγκι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Tohoku Electric Power Network.

Ειδήσεις σήμερα 
Κορωνοϊός: Lockdown με «βαλβίδες αποσυμπίεσης» - Τι αλλάζει σε μετακίνηση και δραστηριότητες 

«Βόμβα» η απροθυμία των υγειονομικών να εμβολιασθούν - Οι μισοί νοσηλευτές δεν έχουν κάνει εμβόλιο 

Ψυχολόγος και λάτρης των φιδιών ο 30χρονος που τον δάγκωσε η ινδική κόμπρα - Πώς του επιτέθηκε το ερπετό 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης