Ζαν Καστέξ: Με το εμβόλιο της AstraZeneca εμβολιάστηκε ο Γάλλος πρωθυπουργός
«Δεν ένιωσα τίποτα, δεδομένου ότι αντέχω κάπως τον πόνο», σχολίασε ο Γάλλος πρωθυπουργός αμέσως μετά το τέλος του εμβολιασμού του
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ έκανε νωρίτερα την Παρασκευή την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19, στο στρατιωτικό νοσοκομείο Bégin του Σεν Μαντέ, κοντά στο Παρίσι, ένας εμβολιασμός που στοχεύει στο να καθησυχάσει τους Γάλλους, μετά τη σύντομη αναστολή της χρήσης του, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Δεν ένιωσα τίποτα, δεδομένου ότι αντέχω κάπως τον πόνο», σχολίασε ο Γάλλος πρωθυπουργός, ηλικίας 55 ετών. Δύο ώρες νωρίτερα, η Ανώτατη Αρχή Υγείας της χώρας (HAS) έδωσε το πράσινο φως για την επανάληψη «χωρίς καθυστέρηση» του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, συστήνοντας τη χορήγησή του στους 55 ετών και άνω.
Μπροστά στον κίνδυνο δυσπιστίας εκ μέρους ενός τμήματος του πληθυσμού, ο Καστέξ είχε ανακοινώσει από την Τρίτη ότι θα εμβολιαστεί «πολύ σύντομα», εάν ήρετο η αναστολή της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca, χαρακτηρίζοντας το εμβόλιο αυτό «χρήσιμο», παρά τις ανησυχίες σχετικά με πιθανές παρενέργειες.
H κορυφαία Νομική Σχολή, που συγκαταλέγεται στις Top 100 παγκοσμίως για τις διεθνείς προοπτικές της, υποδέχεται τους πρώτους φοιτητές της στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2026, εγκαινιάζοντας ένα νέο, διεθνές μοντέλο σπουδών.
Με καταστήματα σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, περισσότερες επιλογές και υπηρεσίες που κάνουν την καθημερινότητα των διακοπών πιο εύκολη, η ΑΒ βρίσκεται εκεί όπου τη χρειαζόμαστε.
Οι μεγάλες καλοκαιρινές εκπτώσεις της La Vie en Rose είναι η κατάλληλη αφορμή για να ανανεώσουμε τη ρουτίνα περιποίησης με ελληνικά καλλυντικά που προστατεύουν, ενυδατώνουν και χαρίζουν λάμψη από την κορυφή έως τα νύχια.