Σε δύο χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ένας 23χρονος Βρετανός που «ψάρευε» ανήλικα αγόρια -ακόμη και επτάχρονα- μέσω του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού «Fortnite». Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», o Άνταμ Σάιερς βρήκε τον τρόπο να προσεγγίζει μικρά αγόρια μέσω του διάσημου βιντεοπαιχνιδιού στέλνοντας τους ανάρμοστα μηνύματα.
Χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «JuicyGamer» (χυμώδης παίχτης), σύμφωνα με το δημοσίευμα Ο ίδιος αθωώθηκε από το δικαστήριο τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά σε λίγες ώρες ήταν πάλι στο διαδίκτυο προσπαθώντας να «ψαρέψει» παιδιά μέσω του «Fortnite» και του Roblox στο ΧΒΟΧ. Την ημέρα που εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ο νεαρός παιδόφιλος είχε επικοινωνία μ' ένα 12χρονο αγόρι μέσω του XBOx live και την ανέβασε στο Instagram.
H μητέρα του αγοριού εντόπισε ότι ο λογριασμός του γιου της είχε τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας του παιδόφιλου. Το αγόρι παραδέχτηκε στη μητέρα του ότι η κάρτα ανήκε στον Άνταμ που είχε γίνει φίλος του μέσω του διαδικτύου. Ο Άνταμ είχε αφήσει τον 12χρονο να ξοδέψει 200 λίρες από την πιστωτική κάρτα του προκειμένου ο μικρός να του στείλει μία φωτογραφία του με σορτς.
Ο Σάιερς από την περιοχή Newton-le-Willows, στο Λάνκσαιρ είχε τραβήξει και βίντεο από το παράθυρο του σπιτιού του όπου απεικονιζόταν ένα μικρό παιδί να περπατάει στο δρόμο και τον ίδιο να κάνει άσεμνα σεξουαλικά σχόλια προτού το αναρτήσει στο Facebook. Στη συνέχεια έβαλε στο στόχαστρο ένα επτάχρονο αγόρι, ρωτώντας το αν ήθελε να βγει ραντεβού μαζί του και να γίνει το αγόρι του.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας