ΗΠΑ: Δεν έχει αποκλειστεί η κατηγορία για έγκλημα μίσους σε βάρος του ύποπτου για τις επιθέσεις στην Ατλάντα

ΗΠΑ: Δεν έχει αποκλειστεί η κατηγορία για έγκλημα μίσους σε βάρος του ύποπτου για τις επιθέσεις στην Ατλάντα

Ο Ρόμπερτ Άαρον Λονγκ είπε στους ερευνητές ότι ένας σεξουαλικός εθισμός τον οδήγησε στη βία - Τα έξι από τα οκτώ θύματα του 21χρονου δράστη ήταν γυναίκες ασιατικής καταγωγής

altanta_spa
Οι αρχές της Ατλάντα δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να απαγγείλουν κατηγορίες για εγκλήματα μίσους σε βάρος του υπόπτου για τις δολοφονίες γυναικών ασιατικής καταγωγής σε τρία ινστιτούτα μασάζ και σπα στην πόλη, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός της αστυνομίας.

Ο Ρόμπερτ Άαρον Λονγκ, 21 ετών, κατηγορείται για τη δολοφονία την Τρίτη τεσσάρων ανθρώπων σε δύο ιαματικά λουτρά στην Ατλάντα και τεσσάρων ακόμη στην κομητεία Τσερόκι περίπου 64 χλμ βόρεια της πόλης.

Ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Ατλάντα Τσαρλς Χάμπτον τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι ανακριτές προσπαθούν ακόμα να καθορίσουν ένα κίνητρο, αλλά ότι η απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του Λονγκ για έγκλημα μίσους δεν «έχει αποκλειστεί».




«Η έρευνά μας εξετάζει τα πάντα, οπότε τίποτα δεν έχει αποκλειστεί στην έρευνά μας», δήλωσε ο Χάμπτον απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το αν οι δυνάμεις επιβολής του νόμου ερευνούν τις δολοφονίες ως ένα πιθανό έγκλημα μίσους.

Κλείσιμο
Ο Λονγκ, ένας 21χρονος λευκός άνδρας, είπε στους ερευνητές ότι ένας σεξουαλικός εθισμός τον οδήγησε στη βία. Βουλευτές και υπέρμαχοι κατά του ρατσισμού υποθέτουν ότι οι δολοφονίες παρακινήθηκαν τουλάχιστον εν μέρει από αντι-ασιατικά συναισθήματα.

Τα έξι από τα οκτώ θύματα του Λονγκ ήταν γυναίκες ασιατικής καταγωγής. Τα υπόλοιπα δύο ήταν ένας λευκός άνδρας και μια λευκή γυναίκα. Ο ίδιος ο Λονγκ είναι λευκός.

Οι αρχές δεν είναι έτοιμες να δημοσιεύσουν τα ονόματα των θυμάτων, ανέφερε η αστυνομία.


Ειδήσεις σήμερα: 

Τροχαίο στη Βουλή: Δώρο ζωής τα νεφρά του Ιάσονα σε δύο γυναίκες

Ηράκλειο: «Έσβησε» ο μικρός Ζαχαρίας στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ

Μεξικό: Τουλάχιστον 13 νεκροί σε ενέδρα-Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης