Τουρκία: Εισαγγελέας ζήτησε απαγόρευση του φιλοκουρδικού κόμματος HDP από το Συνταγματικό Δικαστήριο

Τουρκία: Εισαγγελέας ζήτησε απαγόρευση του φιλοκουρδικού κόμματος HDP από το Συνταγματικό Δικαστήριο

Ο Εισαγγελέας κατηγορεί το φιλοκουρδικό κόμμα για «τρομοκρατικές» δραστηριότητες – Το HDP έχει μπει κατ’ επανάληψη στο στόχαστρο του Ερντογάν

filokourdiko
Την απαγόρευση του σημαντικότερου φιλοκουρδικού κόμματος ζήτησε από το Συνταγματικό Δικαστήριο Τούρκος εισαγγελέας, όπως μετέδωσε το Anadolu.

Ο Εισαγγελέας κατηγορεί το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP) που είναι και το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα της Τουρκίας για «τρομοκρατικές δραστηριότητες» και αποστέλλοντας το κατηγορητήριο ζητά να τεθεί εκτός νόμου. Το φιλοκουρδικό κόμμα έχει μπει κατ’ επανάληψη στο στόχαστρο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο εισαγγελέας εκτιμά ότι «τα μέλη του HDP προσπαθούν, με τις δηλώσεις και τις πράξεις τους, να καταστρέψουν την αδιαίρετη ενότητα του κράτους και του έθνους», συνεχίζει το πρακτορείο.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο θα πρέπει να αποδεχθεί το κατηγορητήριο προκειμένου να οριστεί η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης.

Κλείσιμο
Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πολλαπλασιαστεί οι φραστικές επιθέσεις εναντίον του HDP, από τον ίδιο τον Ερντογάν και τον εταίρο του, το ακροδεξιό, εθνικιστικό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP). Ο πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτηρίζει το HDP «πολιτική βιτρίνα» του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο θεωρείται «τρομοκρατική οργάνωση» από την Άγκυρα και τη Δύση.

Νωρίτερα σήμερα, η τουρκική Εθνοσυνέλευση αφαίρεσε τη βουλευτική ιδιότητα από τον βουλευτή τη HDP Φαρούκ Γκεργκερλίογλου, ο οποίος καταδικάστηκε για «διάδοση τρομοκρατικής προπαγάνδας».


Ειδήσεις σήμερα:

Πάτρα: Στην Εντατική 15χρονη με επιπλοκές στην καρδιά από τον κορωνοϊό

Μυστήριο με αρπαγή ανηλίκου στην Πάρο: Απείλησαν να με θάψουν, λέει το 16χρονο θύμα

Προκαλεί ο Ερντογάν: «Εμείς αποφασίζουμε στην Ανατολική Μεσόγειο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης