Γαλλία: Νέα δικαστική περιπέτεια για Σαρκοζί - Αυτή τη φορά για την υπόθεση «Bygmalion»

Η  υπόθεση «Bygmalion» σχετικά με τις παράνομες δαπάνες της προεκλογικής του εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2012

Μπαινοβγαίνει στα δικαστήρια τον τελευταίο μήνα ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.  Αύριο, ο Σαρκοζί αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο για την υπόθεση «Bygmalion» σχετικά με τις παράνομες δαπάνες της προεκλογικής του εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2012.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, η δίκη μπορεί να αναβληθεί καθώς ένας εκ των δικηγόρων των κατηγορουμένων, νοσηλεύεται με κορωνοϊό. Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία του Παρισιού είχε ζητήσει την παραπομπή του πρώην προέδρου «για υπέρβαση του ορίου των προεκλογικών δαπανών».

Η έρευνα που είχε ξεκινήσει πριν από πέντε χρόνια, είχε φέρει στο φως πλασματικά τιμολόγια που εκδόθηκαν με σκοπό να συγκαλυφθεί η υπέρβαση κατά 18,5 δισεκατομμύρια ευρώ του ορίου των επιτρεπόμενων προεκλογικών δαπανών, που είχε οριστεί στα 22,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, η εταιρεία δημόσιων σχέσεων «Bygmalion» -από την εταιρεία πήρε το όνομά της υπόθεση- φέρεται να χρέωσε 18,5 εκατομμύρια ευρώ στο κεντροδεξιό κόμμα του Σαρκοζί αντί να τα χρεώσει στην προεκλογική του εκστρατεία αποφεύγοντας δια της πλαγίας οδού το πλαφόν. Στελέχη της εταιρείας «Bygmalion» έχουν παραδεχτεί τις παρατυπίες, όμως το ερώτημα είναι εάν ο Νικολά Σαρκοζί είχε γνώση της υπόθεσης κι αν εμπλέκεται άμεσα σε αυτήν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νικολά Σαρκοζί καταδικάστηκε την 1η Μαρτίου σε φυλάκιση τριών ετών -το ένα από αυτά χωρίς αναστολή- για διαφθορά και αθέμιτη άσκηση επιρροής.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό.


Ειδήσεις σήμερα:

Φυλακές Αυλώνα: Έγκλειστος κατηγορείται ότι διηύθυνε εγκληματική ομάδα που «ξάφριζε» ηλικιωμένους

Ιταλία: «Περιμένουμε να μας καθησυχάσει ο ΕΜΑ για την AstraZeneca» λέει ο υπουργός Υγείας

Κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση ψήφισε ο Κυμπουρόπουλος - ΝΔ:Η θέση του δεν μας εκφράζει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr