Generation C: Γνωρίστε τη γενιά της COVID

Generation C: Γνωρίστε τη γενιά της COVID

Απογοήτευση και φόβος τα συναισθήματα που επικρατούν

kid
Η πανδημία του κορωνοϊού θα αφήσει το αποτύπωμά της σε μία ολόκληρη γενιά: Τι να πεις στα παιδιά που κλαίνε γιατί θέλουν να γιορτάσουν τα γενέθλιά τους με τους φίλους τους και να παίξουν ανέμελα στην παιδική χαρά; Που δεν μπορούν αγκαλιάσουν τα αγαπμένα τους πρόσωπα και τους λείπει η σωματική επαφή; Αλλά και οι έφηβοι που δεν βγαίνουν με την παρέα τους όποτε θέλουν; Απλά ξεχνιούνται στο κινητό ή το Skype.

Μικροί και μεγάλοι έχουν κάτι κοινό και αγαπημένο στη διάρκεια της πανδημίας: την τεχνολογία.

Όπως αναφέρει το CNN, ένα χρόνο μετά την πανδημία της νόσου Covid- 19 με τους νεκρούς να ξεπερνούν τα 2,6 εκατομμύρια σε όλη την υφήλιο, οι ειδικοί κάνουν λόγο σεισμικές αλλαγές στην μετέπειτα ζωή των παιδιών που βίωσαν το lockdown.

Oι εμπειρογνώμονες βάπτισαν τη νεότερη γενιά ως «Gen C» ή αλλιώς «Γενιά Covid».

«Η νόσος Covid είναι ένα τόσο μεγάλο μεγάλο γεγονός στην ανθρώπινη ιστορία», υποστηρίζει ο Haim Israel, επικεφαλής θεματικών επενδύσεων του ερευνητικού ινστιτούτου «BofA Global Research».

«Θα είναι η πιο καθοριστική στιγμή για αυτήν τη γενιά», προσθέτει.

Για τον Ισραηλινό επιστήμονα, η «Generation C»- ή αλλιώς «Γενιά Covid»- περιλαμβάνει τα παιδιά που γεννήθηκαν από το 2016 έως τα μέσα της δεκαετίας του 2030 .

Όπω αναφέρουν οι ειδικοί στο CNN, o αντίκτυπος της πανδημίας είναι τόσο δραματικός που ακόμη και τα παιδιά που θα γεννηθούν αρκετά χρόνια μετά το τέλος της πανδημίας, θα συνεχίσουν να επηρεάζονται από τις αλλαγές που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός στην κοινωνία διαμορφώνοντας ανάλογα και την ζωή τους.

Αξιωματούχος του Ταμείου για τα Παιδιά των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε στο CNN ότι στη «Γενιά Covid» πρέπει να συμπεριληφθούν όλα τα παιδιά που βιώνουν την πανδημία - ειδικά εκείνα που εμφανίζουν διαφόρων μορφών διαταραχές.

Ένας καθηγητής Κοινωνιολογίας υποστήριξε ότι και οι φοιτητές δεν πρέπει να μείνουν απ'έξω από αυτή την κατηγορία.

Ένας εμπειρογνώμονας ψυχικής υγείας σημείωσε ότι τα παιδιά ηλικίας 7-9 ετών είναι ιδιαίτερα ευάλωτα, όπως και αυτά που γεννήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας.

«Οι πρώτες 1.000 ημέρες είναι τόσο κρίσιμες για την ανάπτυξη των μωρών», επισημαίνει η Τζένιφερ Ρεγκετζό, ανώτερη σύμβουλος σε θέματα υγείας και του HIV στη UNICEF.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τσίπρας: Κατηγορώ τον Μητσοτάκη - Να φοβάστε την οργή των νοικοκυραίων

Άλλαξε χέρια το 7,59% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Περνά στον έλεγχο της Μαριάννας Λάτση

Μητσοτάκης: Τα νέα μέτρα για την αστυνομία - Με κάμερες οι ένστολοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης