Βρετανικός Οργανισμός Φαρμάκων: Ασφαλές το εμβόλιο της AstraZeneca

Βρετανικός Οργανισμός Φαρμάκων: Ασφαλές το εμβόλιο της AstraZeneca

«Αυτό είναι ένα προληπτικό μέτρο από τις δανικές αρχές. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι η αναφορά ενός θρόμβου αίματος προκλήθηκε από το εμβόλιο της AstraZeneca. Οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να παίρνουν το εμβόλιο όταν τους ζητηθεί να το κάνουν», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση

astrazeneca
Τη δική του απάντηση σπεύδει να δώσει ο  Ρυθμιστικός Οργανισμός φαρμάκων και προϊόντων υγειονομικής περίθαλψης της Μεγάλης Βρετανίας  έπειτα από την ανακοίνωση της αναστολής των εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca στη Δανία.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση «αυτό είναι ένα προληπτικό μέτρο από τις δανικές αρχές. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι η αναφορά ενός θρόμβου αίματος προκλήθηκε από το εμβόλιο της AstraZeneca. Οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να παίρνουν το εμβόλιο όταν τους ζητηθεί να το κάνουν».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του MHRA Phil Bryan:

  • - Η ασφάλεια του εμβολίου είναι πρωταρχικής σημασίας και συνεχίζουμε να ελέγχουμε τα εμβόλια ώστε να διασφαλίσουμε ότι τα πλεονεκτήματα υπερτερούν πιθανών κινδύνων.
  • - Δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι το περιστατικό της θρόμβωσης, στη Δανία, έχει προκληθεί από το εμβόλιο της AstraZeneca.
  • - Η κίνηση των δανέζικων αρχών να αναστείλουν, προσωρινώς,  τη χρήση του εμβολίου είναι προληπτική καθ’ όσο διάστημα διερευνούν το περιστατικό.
  • - Οι αιματικές θρομβώσεις μπορούν να συμβούν φυσιολογικά και δεν είναι ασυνήθεις. Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μέχρι στιγμής διανεμηθεί 11 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.
  • - Οι αναφορές για τα περιστατικά θρομβώσεων δεν είναι μεγαλύτερες από τον αριθμό που συμβαίνει φυσιολογικά στον εμβολιασμένο πληθυσμό.
  • - Η ασφάλεια του κοινού παραμένει προτεραιότητα. Εξακολουθούμε να εξετάζουμε το θέμα, όμως τα διαθέσιμα στοιχεία δεν επιβεβαιώνουν ότι το εμβόλιο είναι η αιτία.
  • -Οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν τα εμβόλιά τους όταν έρχεται η σειρά τους.

«Το MHRA ενθαρρύνει οποιονδήποτε να αναφέρει οποιαδήποτε υποψία ή ανησυχία που έχει πέρα ​​από τις γνωστές, ήπιες παρενέργειες στον ιστότοπο CoronovirusYellow Card. Οι δημοσιογράφοι δεν χρειάζεται να είναι σίγουροι για τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα σε ένα εμβόλιο και μια υποψία ανεπιθύμητης ενέργειας, αλλά τους ενθαρρύνουμε να κάνουν αναφορά», καταλήγει η ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης