Τσαβούσογλου: Κανείς δεν θα μας απαγορεύσει να αγοράσουμε αμυντικά συστήματα από διαφορετικές πηγές

Τσαβούσογλου: Κανείς δεν θα μας απαγορεύσει να αγοράσουμε αμυντικά συστήματα από διαφορετικές πηγές

Δεν κάνει πίσω η Τουρκία στο θέμα της αγοράς των S-400 από τη Ρωσία, όπως άφησε να εννοηθεί ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μετά από συνάντηση με τον Σεργκέι Λαβρόφ

cavusoglou
Η Τουρκία χρειάζεται περισσότερα συστήματα αεροπορικής άμυνας και έχει τo δικαίωμα να τα αποκτήσει από διάφορες πηγές, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου μετά από συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον Υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, Αλ-Τάνι στη Ντόχα, ο Τσάβουσογλου τόνισε την ανάγκη της Τουρκίας να ενισχύσει την άμυνα του εναέριου χώρου της.

«Θα χρειαστούμε περισσότερα συστήματα αεροπορικής άμυνας και η Τουρκία, ως ανεξάρτητη χώρα, διατηρεί το δικαίωμα να τα αποκτήσει από διαφορετικές πηγές. Αλλά κανείς δεν πρέπει να επικρίνει την Τουρκία γι' αυτό το ζήτημα», δήλωσε ο Τσαβούσογλου, όταν ρωτήθηκε για την αγορά της δεύτερης παρτίδας αεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία.

Η αγορά των S-400 της Τουρκίας από τη Ρωσία, έχει αποτελέσει σημείο έντονης διαμάχης στις σχέσεις με τις ΗΠΑ από τον Ιούλιο του 2019. Η Ουάσιγκτον ζήτησε από την Άγκυρα να ακυρώσει τη συγκεκριμένη συμφωνία και να αγοράσει συστήματα Patriot αντ' αυτού, απειλώντας, μάλιστα, να ακυρώσει τις παραδόσεις F-35. Η Άγκυρα έχει αντισταθεί μέχρι στιγμής σε αυτό το αίτημα των ΗΠΑ, παρά τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2020.

Νωρίτερα μέσα στη μέρα, ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας Μουσταφά Βαράνκ δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την αγορά της δεύτερης παρτίδας S-400 και για πιθανή κοινή παραγωγή, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ειδήσεις σήμερα:

Πνιγμός 14χρονης στον Σηκουάνα: «Φόρεσε τα γάντια του θύματος για να μην αφήσει ίχνη»

Πρύτανης ΑΠΘ: Η σημερινή αστυνομική επιχείρηση εντάσσεται στη δικαιοδοσία της Ελληνικής Δικαιοσύνης

Υπόθεση Λιγνάδη: Κατέθεσε στην ανακρίτρια ο δεύτερος μηνυτής του σκηνοθέτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης