Ισημερινός: 400 κιλά κοκαΐνη βρέθηκαν στην άτρακτο εγκαταλελειμμένου μικρού αεροσκάφους

Ισημερινός: 400 κιλά κοκαΐνη βρέθηκαν στην άτρακτο εγκαταλελειμμένου μικρού αεροσκάφους

Πρόκειται για το τρίτο μικρό αεροπλάνο που επρόκειτο να μεταφέρει ναρκωτικά που εντοπίζεται και κατάσχεται από τις αρχές εντός 2021

coca2
Μικρό αεροσκάφος καταχωρισμένο στα μητρώα του Μεξικού βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο νοτιοδυτικό τμήμα του Ισημερινού με 400 κιλά κοκαΐνη στο εσωτερικό του, ανακοίνωσαν χθες οι αρχές του κράτους των Άνδεων.

Το αεροσκάφος, τύπου Cessna, επιτηρούσαν μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισημερινού καθώς πετούσε σε χαμηλό ύψος προτού βρεθεί εγκαταλελειμμένο σε ιδιωτικό διάδρομο αποπροσγειώσεων στην επαρχία Σάντα Ελένα.

coca1


Επιτόπου βρέθηκε «αεροπλάνο προερχόμενο από το Μεξικό, που ξεκάθαρα υπήρχε πρόθεση να φορτωθεί με εμπόρευμα, με ναρκωτικά, προτού εγκαταλείψει την επικράτεια» του Ισημερινού, είπε ο εισαγγελέας Χουάν Πάμπλο Αρέβαλο στο τηλεοπτικό δίκτυο TC.

Η αστυνομία του Ισημερινού ενημέρωσε μέσω Twitter ότι μέσα στο αεροπλάνο βρέθηκαν «6 πακέτα» με «400 κιλά κοκαΐνη».

Κλείσιμο
coca3


Πρόκειται για το τρίτο μικρό αεροπλάνο που επρόκειτο να μεταφέρει ναρκωτικά που εντοπίζεται και κατάσχεται από τις αρχές εντός 2021. Τα άλλα δύο εντοπίστηκαν στα νησιά Γκαλάπαγκος (1.000 χιλιόμετρα από τις ακτές) και στην επαρχία Εσμεράλδας (βορειοδυτικά), στα σύνορα με την Κολομβία.

Όλο το 2020, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν έξι αεροσκάφη που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν για διακίνηση ναρκωτικών στη λατινοαμερικάνικη χώρα ανάμεσα στην Κολομβία και το Περού — τα δύο κράτη που καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις ως προς την παραγωγή κοκαΐνης παγκοσμίως.

Οι αρχές του Ισημερινού κατέσχεσαν το 2020 128 τόνους ναρκωτικών, τη μεγαλύτερη ποσότητα της τελευταίας δεκαετίας, κατά τα επίσημα δεδομένα.


Ειδήσεις σήμερα:

Survivor: Σοφία Μαργαρίτη και Κρις Σταμούλης εκτός Άγιου Δομίνικου

Γερμανία: Παράταση του lockdown ως τις 28 Μαρτίου αλλά με σταδιακή άρση των περιορισμών

Σεισμός στην Ελασσόνα: Νέος μετασεισμός 3.9 Ρίχτερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης