Κορωνοϊός - Γερμανία: Μέχρι το τέλος Μαρτίου παρατείνεται το lockdown αλλά με εξαιρέσεις

Κορωνοϊός - Γερμανία: Μέχρι το τέλος Μαρτίου παρατείνεται το lockdown αλλά με εξαιρέσεις

Αν και το γενικό lockdown θα παραταθεί στη γερμανία, συζητείται επαναλειτουργία εστιατορίων με υπαίθριους χώρους - Συζητείται το άνοιγμα του λιανεμπορίου με ραντεβού

germany_lockdown2
Παράταση του lockdown έως τα τέλη Μαρτίου αναμένεται στη Γερμανία, με το Business Insider, επικαλούμενο κυβερνητικούς κύκλους, να κάνει λόγο για εξαιρέσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εξαιρέσεις αφορούν στην επαναλειτουργία εστιατορίων με υπαίθριους χώρους και αντίστοιχα μέτρα υγιεινής. Επίσης, συζητείται η ιδέα του ανοίγματος καταστημάτων λιανικής σε πελάτες με ραντεβού, όπως σχεδιάζουν ή έχουν ήδη εφαρμόσει τα κρατίδια Βάδη-Βυρτεμβέργη, Ρηνανία-Παλατινάτο, Σαξονία-Άνχαλτ και η Έσση. Οι πελάτες στην περίπτωση αυτή θα μπορούν κλείσουν ραντεβού με τους εμπόρους μέσω του διαδικτύου, τηλεφώνου ή μέσω ενός email.

Καθοριστικός παράγοντας θα είναι οι επαρκείς, γρήγοροι και αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι. Πρόσφατα, ορισμένα ομόσπονδα κράτη άνοιξαν -με δική τους πρωτοβουλία- ξανά τις αγορές δενδροκηπευτικών ή τους ζωολογικούς κήπους. Από την άλλη πλευρά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πρέπει να υπάρξει μια προοπτική για το πώς μπορεί να ξεκινήσει η χαλάρωση ακόμη και με συχνότητα κρουσμάτων άνω των 35. Τα πρώτα βήματα θα πρέπει να είναι δυνατά ήδη από μια συχνότητα 70 κρουσμάτων, υποστηρίζεται. Ποια θα είναι αυτά δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί οριστικά. Καθοριστικός παράγοντας για την απόφαση αυτή θα είναι οι επαρκείς γρήγοροι και αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι.

Η προοπτική ανοίγματος υπερβαίνει τις αποφάσεις που ελήφθησαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων. Τότε συμφώνησαν απλώς και μόνο χαλάρωση των μέτρων για τα κομμωτήρια από την 1η Μαρτίου και μια προοπτική για περαιτέρω χαλάρωσή τους μόνον εάν η συχνότητα των κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους για επτά ημέρες είναι μικρότερη από 35. Όμως η επίτευξη των 35 κρουσμάτων στο άμεσο μέλλον φαίνεται αδύνατη αυτή τη στιγμή. Σε ομοσπονδιακό επίπεδο μάλιστα η συχνότητα αυξήθηκε σε πάνω από 65 κρούσματα, ενώ ολοένα και σε λιγότερες περιοχές της χώρας είναι κάτω των 35.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας - Μίλησαν για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ένοχος ο Σαρκοζί για διαφθορά και δωροδοκία

Βρετανία: Σε διαφορετικό νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο πρίγκιπας Φίλιππος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης