Κορωνοϊός - Γερμανία: Εξετάζει υποχρεωτικά τεστ στις επιχειρήσεις

Κορωνοϊός - Γερμανία: Εξετάζει υποχρεωτικά τεστ στις επιχειρήσεις

Στην περίπτωση αυτή οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιες για το κόστος των διαγνωστικών τεστ, λέει σχετικό δημοσίευμα 

korwnoiosgerm
Εντός της ομοσπονδιακής κυβέρνησης υπάρχουν νέες σκέψεις για την στρατηγική αντιμετώπισης του κορωνοϊού, όπως τα υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ στις επιχειρήσεις, αναφέρει το οικονομικό περιοδικό «Business Insider», επικαλούμενο κύκλους του κυβερνητικού συνασπισμού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξετάζει εάν οι εργοδότες μπορούν να υποχρεωθούν να ελέγχουν τακτικά τους υπαλλήλους τους εάν είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Στην περίπτωση αυτή οι επιχειρήσεις θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιες για το κόστος των διαγνωστικών τεστ. Πιο συγκεκριμένα εξετάζεται εάν μια τέτοια υποχρέωση μπορεί να επιβληθεί σε εταιρείες με περισσότερους από 19 υπαλλήλους. Για τις μικρότερες επιχειρήσεις πάντως θα γίνεται μια εξαίρεση».

Το περιοδικό «Business Insider» αναφέρει επίσης ότι «η ιδέα προέρχεται από πολλούς πρωθυπουργούς κρατιδίων τα οποία κυβερνώνται από τους Σοσιαλδημοκράτες».

Όπως σημειώνει τέλος το περιοδικό «εκατομμύρια γρήγορα διαγνωστικά και τα λεγόμενα αυτοδιαγνωστικά τεστ πρόκειται να εγκριθούν και να είναι διαθέσιμα τις επόμενες εβδομάδες. Τα τελευταία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από μη εκπαιδευμένους πολίτες για να ελέγξουν τον εαυτό τους εάν είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Το αποτέλεσμα αυτών των τεστ θα βγαίνουν εντός ενός τετάρτου της ώρας».


Ειδήσεις σήμερα: 

Άγριο επεισόδιο στην Καλλιθέα: Μαχαίρωσε την κόρη της μπροστά στα εγγόνια της επειδή... τσακώθηκαν

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Η Μέρκελ κοντά στο «ναι», η Αθήνα πιέζει - Πού «κολλάνε» οι αποφάσεις

Οι νέες βεβαιώσεις μετακίνησης που θα ισχύουν από την 1η Μαρτίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης