ΗΠΑ: Έως και τέσσερα εκατ. δόσεις του εμβολίου Johnson & Johnson την επόμενη εβδομάδα

ΗΠΑ: Έως και τέσσερα εκατ. δόσεις του εμβολίου Johnson & Johnson την επόμενη εβδομάδα

Λίγες ώρες νωρίτερα σήμερα, ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) επιβεβαίωσε την αποτελεσματικότητα του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson

johnson34
Τουλάχιστον τρία εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της νόσου Covid-19 είναι έτοιμες να διανεμηθούν στις ΗΠΑ «την ερχόμενη εβδομάδα», εάν χορηγηθεί άδεια κατεπείγουσας χρήσης του εμβολίου στη χώρα, όπως αναμένεται, ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση.

«Σχεδιάζουμε να διανείμουμε τρία έως τέσσερα εκατομμύρια δόσεις εμβολίου Johnson & Johnson την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε σε συνέντευξη ο συντονιστής της ομάδας του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, Τζεφ Ζίεντς.

Η φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε παράλληλα ότι «θα επιδιώξει να παραδώσει συνολικά 20 εκατομμύρια δόσεις μέχρι το τέλος Μαρτίου», πρόσθεσε.

Λίγες ώρες νωρίτερα σήμερα, ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων (FDA) επιβεβαίωσε την αποτελεσματικότητα του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson, σύμφωνα με τα έγγραφα που δόθηκαν στην δημοσιότητα δύο ημέρες πριν από την συνεδρίαση της συμβουλευτικής του επιτροπής για την εξέταση της χορήγησης άδειας για επείγουσα χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν 85,9% κατά των σοβαρών μορφών της νόσου στις ΗΠΑ και ήταν εξίσου αποτελεσματικό κατά των σοβαρών μορφών της νόσου κατά 81,7% στην Νότια Αφρική και 87,6% στην Βραζιλία, όπου είναι ευρέως διαδεδομένες παραλλαγές του ιού.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 1.913 τα νέα κρούσματα - 357 οι διασωληνωμένοι, 28 θάνατοι 

Κορωνοϊός: Στο 90% η κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική 

Αποκάλυψη: «Ηθοποιός-σκηνοθέτης μου είπε ότι εάν δεν κάνεις έρωτα με παιδί, δεν ξέρεις τι σημαίνει έρωτας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης