Ολλανδία: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Ολλανδία: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με ψήφους 45 υπέρ έναντι 13 κατά και διασφαλίζει ότι θα διατηρηθεί το μέτρο αυτό, το οποίο είχε κριθεί άκυρο από ένα δικαστήριο στις αρχές της εβδομάδας

amsterdam
Η Γερουσία της Ολλανδίας ενέκρινε το βράδυ της Παρασκευής νομοσχέδιο που είχε υποβάλει, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, η κυβέρνηση, προκειμένου να παραμείνει σε ισχύ το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη χώρα, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού. Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με ψήφους 45 υπέρ έναντι 13 κατά και διασφαλίζει ότι θα διατηρηθεί το μέτρο αυτό, το οποίο είχε κριθεί άκυρο από ένα δικαστήριο στις αρχές της εβδομάδας.

Το δικαστήριο είχε διατάξει την κυβέρνηση να άρει αμέσως την απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες, κρίνοντας ότι ο νόμος στον οποίο βασίστηκε δεν αφορούσε τέτοιες περιπτώσεις. Αμέσως μετά η κυβέρνηση άσκησε έφεση και η εφαρμογή της απόφασης ανεστάλη μέχρι να αποφανθεί το Εφετείο. Με την έγκριση του νέου νόμου, φαίνεται ότι το μέτρο θα διατηρηθεί, όποια και αν είναι η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, η οποία θα ανακοινωθεί στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.


Ειδήσεις σήμερα 

Δημήτρης Λιγνάδης: «Ο βασιλιάς είναι γυμνός» - Πώς φτάσαμε στη δημόσια αποκαθήλωσή του 

Κορωνοϊός: «Βράζουν» το κέντρο της Αθήνας, η Δυτική Αττική και ο Πειραιάς 

Έσκασε η «βόμβα»: Η Κιμ Καρντάσιαν κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον Κάνιε Γουέστ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης