Έκκληση Μακρόν σε Ευρώπη και ΗΠΑ: Να δώσουμε 4-5% των εμβολίων μας στις φτωχότερες χώρες

Έκκληση Μακρόν σε Ευρώπη και ΗΠΑ: Να δώσουμε 4-5% των εμβολίων μας στις φτωχότερες χώρες

Σε δηλώσεις του στους «Financial Times», ο Γάλλος ηγέτης τόνισε ότι, τυχόν αποτυχία δίκαιης διανομής των εμβολίων κατά της  Covid - 19 θα οξύνει τις ανισότητες σε παγκόσμιο επίπεδο

000_93A8EB
Να διαθέσουν επειγόντως έως και το 5% των αποθεμάτων τους σε εμβόλια κατά της νόσου Covid-19 στις φτωχές χώρες καλεί την Ευρώπη και τις ΗΠΑ ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Σε δηλώσεις του στους «Financial Times», ο Γάλλος ηγέτης τόνισε ότι, τυχόν αποτυχία δίκαιης διανομής των εμβολίων κατά της  Covid-19  θα οξύνει τις ανισότητες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μέχρι τώρα, τα διαθέσιμα εμβόλια έχουν μοιραστεί κυρίως τα εύπορα κράτη.

«Δεν πρόκειται για άμεση διανομή δισεκατομμυρίων δόσεων, ή για πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, αλλά για ταχεία προσφορά του 4% με 5% των δόσεων των εμβολίων που ήδη διαθέτουμε», υποστήριξε ο ένοικος του Ελιζέ στη βρετανική εφημερίδα.

«Αυτό δε θα αλλάξει τα προγράμματα εμβολιασμού μας, αλλά κάθε χώρα θα πρέπει να βάλει στην άκρη έναν μικρό αριθμό δόσεων που έχει για να πάνε ταχύτατα αλλού και να κάνουν αμέσως τη διαφορά», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ανανοινώσει χρηματοδότηση ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το το πρόγραμμα παγκόσμιας διανομής εμβολίων, γνωστό ως «Covax».

Μέχρι σήμερα, τουλάχιστον 110 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί με τον κορωνοιό παγκοσμίως και περισσότερα από 2,4 εκατομμύρια έχουν πεθάνει από επιπλοκές της νόσου, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού Πανεπιστημίου «Johns Hopkins».

Στις ΗΠΑ, τα κρούσματα κορωνοϊού ανέρχονται σε 27, 8 εκατομμύρια ενώ οι θάνατοι από επιπλοκές της νόσου ξεπέρασαν τις 490 χιλιάδες.

Ειδήσεις σήμερα: 

Καθηγητής Πνευμονολογίας (ΘΕΜΑ 104,6): Πιο ασφαλές να ανοίξει το λιανεμπόριο πριν τα σχολεία

Στο «τραπέζι» το επίδομα ανεργίας - Ποια σενάρια εξετάζονται με βάση τις προτάσεις Πισσαρίδη

Koρωνοϊός: Οι αρχές εντόπισαν νέο στέλεχος του ιού στην Ιαπωνία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης