Ισπανία: Επεισόδια και συλλήψεις σε διαδηλώσεις για την απελευθέρωση του ράπερ Πάμπλο Χασέλ-Δείτε βίντεο

Ισπανία: Επεισόδια και συλλήψεις σε διαδηλώσεις για την απελευθέρωση του ράπερ Πάμπλο Χασέλ-Δείτε βίντεο

Ο Ισπανός ράπερ είχε καταδικαστεί από το 2018 με βάση έναν «μουσικό τρομονόμο», για «προσβολή της μοναρχίας» και «εξύμνηση της τρομοκρατίας»-Συνελήφθη χθες στο Πανεπιστήμιο της Λέριντα στην Καταλονία

pablo_hasel
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις της Καταλονίας για να διαμαρτυρηθούν κατά της φυλάκισης του Pablo Rivadulla Duro, γνωστού και ως Πάμπλο Χασέλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 14 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ταραχών σε αρκετές ισπανικές πόλεις, καθώς διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση του ράπερ την Τρίτη το βράδυ.






Κλείσιμο



Η καταλανική αστυνομία συνέλαβε χθες τον Πάμπλο Χασέλ, ο οποίος είχε οχυρωθεί μαζί με υποστηρικτές του στο Πανεπιστήμιο της Λέριντα στην Καταλονία. Ο ράπερ είχε προθεσμία μέχρι την περασμένη Παρασκευή για να παραδοθεί και να αρχίσει την έκτιση της 9μηνης ποινής φυλάκισης που του έχει επιβληθεί για τα tweet με τα οποία κατηγορούσε τους αστυνομικούς για βασανιστήρια και δολοφονίες.




Ο Ισπανός ράπερ Πάμπλο Χασέλ είχε καταδικαστεί από το 2018 με τις κατηγορίες της προσβολής της μοναρχίας και της εξύμνησης τρομοκρατικών οργανώσεων.



Διαδηλώσεις υποστήριξης στον ράπερ πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στην Μαδρίτη και την Βαρκελώνη, ενώ 200 προσωπικότητες του ισπανόφωνου κόσμου του Πολιτισμού, ανάμεσά τους ο σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ και ο ηθοποιός Χαβιέρ Μπαρδέμ, υπέγραψαν κείμενο υπέρ του.




Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα «μία μεταρρύθμιση» ώστε «οι φραστικές παρεκβάσεις στο πλαίσιο καλλιτεχνικών, πνευματικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων» να μην αποτελούν ποινικό αδίκημα και να μην τιμωρούνται με ποινές φυλάκισης.


Ειδήσεις σήμερα:

«Μήδεια» και στην αγορά – Τα lockdowns φέρνουν σαρωτικές αλλαγές στο λιανεμπόριο

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών καταγγέλλει το Εθνικό Θέατρο για αθέμιτες μεθόδους επιλογής ηθοποιών

Survivor: Βγήκε η πρώτη τετράδα υποψήφιων προς αποχώρηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης