ΗΠΑ: Οι υποσχέσεις νομιμοποίησης από τους Δημοκρατικούς, εκτοξεύουν τις μετοχές της κάνναβης!

ΗΠΑ: Οι υποσχέσεις νομιμοποίησης από τους Δημοκρατικούς, εκτοξεύουν τις μετοχές της κάνναβης!

Μεγάλη άνοδο παρουσιάζουν σήμερα  στο αμερικανικό χρηματισρτήριο οι μετοχές των εταιρειών που παράγουν φαρμακευτική κάνναβη - με την προσδοκία ότι είναι θέμα χρόνου η νομιμοποίηση της χρήσης της μαριχουάνας σε ομοσπονδιακό επίπεδο

pot
Μεγάλη άνοδο γνωρίζουν σήμερα στο αμερικανικό χρηματιστήριο οι μετοχές των εταιρειών που παράγουν φαρμακευτική κάνναβη, μετά από δηλώσεις των γενικών διευθυντών δύο από αυτές, οι οποίοι είπαν ότι περιμένουν τη νομιμοποίηση της χρήσης της μαριχουάνας είτε μέσα στο 2021, είτε στις αρχές του 2022.

Οι Δημοκρατικοί - αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος Μπάιντεν, προεκλογικά - έχουν προδιαγράψει τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας σε ομοσπονδιακό επίπεδο, κάτι που εκτιμάται ότι ήταν ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη της παραγωγής της.

Όπως είναι γνωστό, ορισμένες Πολιτείες των ΗΠΑ έχουν είτε αποποινικοποιήσει, είτε έχουν πλήρως νομιμοποιήσει την χρήση της μαριχουάνας - αλλά μία νομιμοποίηση σε ομοσπονδιακό επίπεδο θα «άνοιγε» την αγορά σε όλες τις ΗΠΑ. Εταιρείες- παραγωγοί όπως η Aphria και η Tilray κέρδιζαν 22% τις πρώτες ώρες των συναλλαγών, ενώ άλλες εταιρείες έβλεπαν τις μετοχές τους να σημειώνουν άνοδο από 6% έως 14%.

Στις ΗΠΑ,  κάθε Πολιτεία διατηρεί το δικαίωμα να εφαρμόζει τους δικούς της νόμους για τα ναρκωτικά. Σήμερα, η χρήση κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς είναι νόμιμη σε 33 από τις 50 Πολιτείες, καθώς και στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον. Έντεκα Πολιτείες και η ομοσπονδιακή πρωτεύουσα έχουν επίσης νομιμοποιήσει τη χρήση της για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Οι Δημοκρατικοί - που είχαν την πλειοψηφία μόνον στην Βουλή των Αντιπροσώπων επί Τραμπ - είχαν επιχειρήσει να αποποινικοποιήσουν την χρήση της μαριχουάνας και στα τέλη της περασμένης χρονιάς. 

Τα στελέχη της αγοράς δηλώνουν ότι αναμένουν την αποποινικοποίηση μέσω στους επόμενους 12 έως 18 μήνες.Ωστόσο, οι Δημοκρατικοί έχουν αυτή την περίοδο δύο σημαντικές εκκρεμότητες - το πακέτο ανάκαμψης , ύψους 1,9 τρις δολαρίων που προωθεί ο πρόεδρος Μπάιντεν, όπως και την δεύτερη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ στην Γερουσία - και όπως σημειώνουν πολλοί αναλυτές, το ζήτημα της μαριχουάνας δεν είναι αυτή την στιγμή στις προτεραιότητές τους.

Ειδήσεις σήμερα

Lockdown - Αττική: Όλα τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από την Πέμπτη 

Καιρός - Γιάννης Καλλιάνος: Έρχεται ισχυρός χιονιάς διαρκείας - Κακοκαιρία «Μήδεια» από το Σάββατο 

Κίνηση στους δρόμους: Πού έχει μποτιλιάρισμα τώρα - Ατελείωτες ουρές από ΙΧ στο κέντρο 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης