Έφτασε η βραζιλιάνικη μετάλλαξη στην Ελβετία

Έφτασε η βραζιλιάνικη μετάλλαξη στην Ελβετία

Η Ελβετία, χώρα σχεδόν 8,6 εκατομμυρίων κατοίκων, μετρά περισσότερα από 533.000 κρούσματα και περισσότερους από 8.900 νεκρούς

Koronoios_germania
Η Ελβετία εντόπισε με τη σειρά της ένα πρώτο κρούσμα του παραλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε αρχικά στη Βραζιλία, ανακοίνωσαν σήμερα οι ελβετικές αρχές.

«Χθες, ενημερωθήκαμε για ένα πρώτο κρούσμα της βραζιλιάνικης παραλλαγής που εντοπίστηκε στην Ελβετία. Δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί ακόμη προσπαθούμε να διευκρινίσουμε από που ήρθε», δήλωσε η Βιρζινί Μασερέ, του Ομοσπονδιακού Γραφείου Δημόσιας Υγείας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Παραλλαγμένα στελέχη του ιού που εντοπίστηκαν αρχικά στη Βρετανία, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία προκαλούν ανησυχία εδώ και εβδομάδες στη διεθνή κοινότητα που αναρωτιέται κυρίως για τη μεταδοτικότητά τους και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων στην καταπολέμησή τους.

Όπως σε άλλες χώρες, τα παραλλαγμένα στελέχη μεταδίδονται γρήγορα και στην Ελβετία.

«Στο μέτωπο των νέων παραλλαγών, στην Ελβετία καταγράφονται σήμερα συνολικά 4.411 κρούσματα παραλλαγμένων στελεχών, ενώ ήταν 2.700 την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε η Μασερέ.

Κλείσιμο
Στην πλειοψηφία τους είναι κρούσματα της βρετανικής παραλλαγής (1.692), μόνο 69 είναι κρούσματα της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής, και για τα άλλα δεν έχει εξεταστεί η αλληλουχία.

Η Ελβετία, χώρα σχεδόν 8,6 εκατομμυρίων κατοίκων, μετρά περισσότερα από 533.000 κρούσματα και περισσότερους από 8.900 νεκρούς.

Τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόστηκαν εδώ και μερικές εβδομάδες στη χώρα των Άλπεων οδηγούν σε μείωση των κρουσμάτων, των νοσοκομειακών νοσηλειών και των θανάτων, αν και σε αργό ρυθμό. Η μείωση αυτή των νέων λοιμώξεων αφορά όλες τις ηλικιακές ομάδες, διευκρίνισε η Μασερέ.

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης: Από μεθαύριο έως τις 28 Φεβρουαρίου lockdown στην Αττική 

Κορωνοϊός: Στα 1.526 τα νέα κρούσματα - 277 οι διασωληνωμένοι, 20 θάνατοι 

Αποκάλυψη «βόμβα»: Ηθοποιός ήταν ύποπτος για συμμετοχή και σε κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης