Πραξικόπημα στη Μιανμάρ: «Αποκαταστήσαμε το δίκτυο τηλεπικοινωνιών», ανακοινώνει η Telenor
Οι στρατιωτικές αρχές της χώρας είχαν δώσει εντολή για την απενεργοποίησή του - Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες
Ο πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών Telenor στη Νορβηγία ανέφερε σήμερα, πως αποκατέστησε τοδίκτυο ροής δεδομένων στη Μιανμάρ, μετά την εντολή που έλαβε χθες για να το απενεργοποιήσει από τις στρατιωτικές αρχές της χώρας.
«Η Telenor Myanmar αποκατέστησε το δίκτυο δεδομένων σε εθνικό επίπεδο, μετά από σχετική οδηγία που έλαβε από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών», ανέφερε σε μία ανακοίνωσή της, η εταιρία.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα, αποδοκιμάζοντας το πραξικόπημα που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και απαιτώντας την απελευθέρωση της εκλεγμένης ηγέτη Αούνγκ Σαν Σου Κι.
Πρόκειται για τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έγιναν στην Μιανμάρ από το 2007 και την Επανάσταση του Σαφράν, που οδήγησε στην πραγματοποίηση δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας