Κορωνοϊός: Η Γερμανία συζητά το άνοιγμα των κομμωτηρίων λόγω «μαύρης αγοράς»

Κορωνοϊός: Η Γερμανία συζητά το άνοιγμα των κομμωτηρίων λόγω «μαύρης αγοράς»

Ο Χορστ Ζέεχοφερ ζήτησε το άνοιγμα των κομμωτηρίων με αυστηρές προδιαγραφές – Θεωρεί ότι η «μαύρη αγορά» που έχουν δημιουργήσει οι κομμωτές είναι πολύ πιο επικίνδυνη

kommwtirio
Μια «μαύρη αγορά» των κομμωτηρίων έχει δημιουργηθεί λόγω του lockdown, κατά τη γνώμη του Γερμανού  υπουργού Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ, ο οποίος ζητά να ανοίξουν ξανά - με αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής.

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών ζητά να ανοίξουν σύντομα μικρότερες επιχειρήσεις, όπως τα κομμωτήρια. «Στην παρούσα κατάσταση, είμαι σαφώς υπέρ της παράτασης των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, αλλά πρέπει να ανακαλέσουμε εκείνα τα μέτρα που προφανώς δεν έχουν κανένα προστατευτικό αποτέλεσμα», δήλωσε στο Spiegel.

«Μια μαύρη αγορά έχει δημιουργηθεί από τους κομμωτές και όλο και περισσότεροι άνθρωποι περιποιούνται τα μαλλιά τους με άλλους τρόπους και χωρίς να τηρούνται κανόνες υγιεινής. Αυτό είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το να επιτραπεί το άνοιγμα των κομμωτηρίων με αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής», τόνισε ο χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός.

«Είναι σημαντικό να προστατεύσουμε με αυστηρότητα ιδιαίτερα ευαίσθητους τομείς, όπως είναι τα νοσοκομεία ή οι οίκοι ευγηρίας. Δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός στο θέμα αυτό. Τα σχολεία (όμως) θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά μέχρις ότου εκπονηθεί ένα πειστικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού. Δυστυχώς δεν γνωρίζω κανένα (τέτοιο σχέδιο) από οποιοδήποτε κρατίδιο, ενώ είναι επειγόντως απαραίτητο και έχει καθυστερήσει πολύ», τόνισε ο Ζέεχοφερ.

Πηγή: Spiegel, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:


Θεσσαλονίκη: Μάχη στο χειρουργείο δίνουν οι γιατροί για τον 15χρονο μαθητή

Στον «πάγο» κρατούν οι ΗΠΑ την Τουρκία: Δεν σχεδιάζουν να δημιουργήσουν κοινή ομάδα εργασίας για τους S-400

Μαρούσι: Γέννησε επί της Κηφισίας παρουσία γιατρού – Συνέδραμαν πυροσβέστες και αστυνομικοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης