Βρετανός «ήρωας» μέσα στην πανδημία: Παράλυτος θα περπατήσει 180 χιλιόμετρα για να ενισχύσει τα νοσοκομεία

Βρετανός «ήρωας» μέσα στην πανδημία: Παράλυτος θα περπατήσει 180 χιλιόμετρα για να ενισχύσει τα νοσοκομεία

Η ζωή του Βρετανού, πατέρα τριών παιδιών, άλλαξε άρδην το 2013 όταν οι γιατροί διέγνωσαν όγκο στον εγκέφαλο και λειτουργική νευρολογική διαταραχή - Πέντε χρόνια αργότερα, ο ίδιος τερμάτιζε στον Μαραθώνιο του Λονδίνου με τη βοήθεια μιας ρομποτικής στολής που είχε δανειστεί

3SW45MHX6ZHYBBIS62M3CBVMRQ
Μπορεί να είναι παράλυτος από τη μέση και κάτω, όμως έχει τη δύναμη και το κουράγιο να περπατήσει 112 μίλια όλες τις ημέρες του Φεβρουαρίου με τη βοήθεια ενός εξωσκελετού.

Η προσπάθειά του, μάλιστα, έχει ιερό σκοπό: Στόχος του Simon Kindleysides, είναι να συγκεντρώσει χρήματα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).

Ο 36χρονος άνδρας, που ζει στην περιοχή Μπλόφιλντ κοντά στο Νόργουιτς, περπατά καθημερινά τέσσερα μίλια από την 1η Φεβρουαρίου- τη μέγιστη απόσταση που μπορεί να καλύψει με τον εξωσκελετό, προτού χρειαστούν επαναφόρτιση οι μπαταρίες του.

Η ζωή του Βρετανού, πατέρα τριών παιδιών, άλλαξε άρδην το 2013 όταν οι γιατροί διέγνωσαν όγκο στον εγκέφαλο και λειτουργική νευρολογική διαταραχή.

Πέντε χρόνια αργότερα, ο ίδιος τερμάτιζε στον Μαραθώνιο του Λονδίνου με την βοήθεια μιας ρομποτικής στολής που είχε δανειστεί.

Βλέποντας την προσπάθειά του από την τηλεόραση, ένας συμπολίτης του- το όνομά του δεν έχει γίνει γνωστό - ευαισθητοποιήθηκε και του χάρισε έναν εξωσκελετό , αξίας εκατό χιλιάδων λιρών.

Ο 36χρονος Βρετανός παραδέχεται ότι αποφάσισε να ξεκινήσει την τελευταία του προσπάθεια, να περπατάει δηλαδή τέσσερα μίλια καθημερινά, καθώς ήθελε να ανταποδώσει το καλό που του έκανε ο άγνωστος ευεργέτης του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS).

Μάλιστα, με τη συμμετοχή του στο μαραθώνιο το 2018, κατέρριψε παγκόσμιο ρεκόρ και το όνομά του προστέθηκε στο βιβλίο Γκίνες καθώς, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «Εxpressandstar», o Simon Kindleysides ήταν ο ταχύτερος μαραθωνοδρόμος με τη βοήθεια ρομποτικής συσκευής.

Ο συνολικός του χρόνος ήταν 36 ώρες και 46 λεπτά, εκ των οποίων οι 27 ώρες και 32 λεπτά ήταν περπάτημα. «Με τον μαραθώνιο, περπατούσα συνεχώς και έπρεπε κάθε τέσσερα μίλια να αλλάζω τις μπαταρίες, μόνο τότε ξεκουραζόμουν», είπε ο 36χρονος Βρετανός.

Κλείσιμο
«Αφού το έκανα, ένιωθα πόνο για δύο μέρες, σαν να με χτύπησε λεωφορείο ή να ήμουν στο γυμναστήριο για ένα χρόνο.»

Για τη νέα του προσπάθεια, υποστηρίζει ότι «θα είναι μια δύσκολη πρόκληση».

Ο Βρετανός ήρωας ελπίζει ότι τα χρήματα που θα συγκεντρώσει, θα μπορέσουν να βοηθήσουν στην αγορά προμήθειας οξυγόνου εν μέσω της κρίσης της νόσου Covid-19.

«Αυτό που λέω στον εαυτό μου είναι ότι, κάθε βήμα που κάνω, είναι μια άλλη ανάσα για να κρατήσω κάποιον ζωντανό και πάντα υπάρχει κάποιος που είναι σε χειρότερη μοίρα από εμένα».

Τα χρήματα που θα συγκεντρώσει θα διατεθούν για να βοηθήσουν το τοπικό νοσοκομείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας το Νόργουιτς. Μέχρι τώρα, έχει ήδη συγκεντρώσει το ποσό των 4 χιλιάδων λιρών.

Ειδήσεις σήμερα 

Lockdown: «Αυστηρή τήρηση και όχι αυστηροποίηση» για τα υφιστάμενα μέτρα το μήνυμα Χρυσοχοΐδη- Χαρδαλιά 

Όλαφ Σολτς κατά φον ντερ Λάιεν: Η στρατηγική της για τους εμβολιασμούς είναι «σκ...ά»! 

Σοφία Μουτίδου: «Φταίω εγώ τώρα να πω τα ονόματα όλων των σιχαμάτων και να πάω φυλακή;» 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης