ΠΟΥ: Οι εμπειρογνώμονες θα επισκεφθούν νοσοκομεία, εργαστήρια και αγορές στην Ουχάν

ΠΟΥ: Οι εμπειρογνώμονες θα επισκεφθούν νοσοκομεία, εργαστήρια και αγορές στην Ουχάν

Συναντήσεις με Κινέζους επιστήμονες θα έχουν αύριο οι εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας – Βρίσκονται στην Ουχάν για να διερευνήσουν την προέλευση του κορωνοϊού – Θα επισκεφθούν και το ινστιτούτο ιολογίας

who_wuhan
Μπαράζ επισκέψεων και συναντήσεων έχουν προγραμματίσει οι εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που ταξίδεψαν στην Κίνα και στην Ουχάν, όπου ξεκίνησε η πανδημία, για να διερευνήσουν την προέλευση του ιού SARS-CoV-2.

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων προγραμματίζει επισκέψεις σε νοσοκομεία, εργαστήρια αλλά και αγορές της Ουχάν, μετά και τη λήξη της καραντίνας τους. 

«Οι επιτόπιες επισκέψεις θα περιλαμβάνουν το ινστιτούτο ιολογίας της Ουχάν, την αγορά Χουανάν, το εργαστήριο CDC της Ουχάν», ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός σε tweet, προσθέτοντας πως οι επιστήμονες της ομάδας θα μιλήσουν με ορισμένους από τους πρώτους ασθενείς με Covid-19 κατά το ξέσπασμα του ιού, τον Δεκέμβριο του 2019, όταν και εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο νέος κορωνοϊος σε αυτή την πόλη.

Κλείσιμο


Οι πρώτες συναντήσεις με Κινέζους επιστήμονες θα γίνουν αύριο Παρασκευή, μετά και τη λήξη της καραντίνας που είχαν τεθεί οι επιστήμονες. Ακολουιούν επιτόπιες επισκέψεις εντός και γύρω από την Ουχάν, συμπλήρωσε ο ΠΟΥ.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, την περίοδο της καραντίνας, οι εμπειρογνώμονες είχαν καθημερινά διαδικτυακές συναντήσεις με Κινέζους επιστήμονες, από τους οποίους ενημερώνονταν για τις πρόσφατες έρευνες αλλά και τις εξελίξεις στην Κίνα. Το κλιμάκιο έκανε επίσης αιτήματα για αναλυτικά στοιχεία, μεταξύ άλλων.

Πάντως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ξεκαθαρίζει ότι όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι, ενώ στόχος είναι να αντιληφθούν την προέλευση του κορωνοϊού στη βάση επιστημονικών δεδομένων.


Ειδήσεις σήμερα:

Προκαλεί ο ψευτογιατρός: «Παρίστανα τον γιατρό αλλά δεν ευθύνομαι για τον θάνατο των ασθενών»


Εμβόλιο AstraZeneca: Γερμανικό «απαγορευτικό» για χορήγηση στους άνω των 65 – Στο φως το συμβόλαιο της εταιρείας


Υπόθεση Έπσταϊν: Η 17χρονη «σκλάβα του σεξ» συναντήθηκε τρεις φορές με τον πρίγκιπα Άντριου – Τα νέα επιβαρυντικά στοιχεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης