Κορωνοϊός - Ισπανία: Γιαγιά «πήγε κι ήρθε» - Εννέα ημέρες μετά την κηδεία επέστρεψε στο γηροκομείο!

Μπέρδεψαν τα ονόματα των ασθενών κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο - Το ίδρυμα ζητά να την «αναστήσουν» και στα χαρτιά

Μία 85χρονη γιαγιά «θύμα» του κορωνοϊού επέστρεψε στον οίκο ευγηρίας, όπου διέμενε, στην Ισπανία εννέα ημέρες μετά την κηδεία της!

Η οικογένεια της γνώριζε ότι η ηλικιωμένη γυναίκα κατέληξε από την νόσο της Covid-19 και μάλιστα οι αρχές τους ενημέρωσαν πως η κηδεία της είχε πραγματοποιηθεί, αφού λόγω των περιοριστικών μέτρων ήταν αδύνατο να παρευρεθούν συγγενείς στην τελετή.

Πρόκειται βέβαια για «παρανόηση», καθώς στην πραγματικότητα είχε γίνει λάθος με τα ονόματα. Έτσι, η οικογένεια της Ροχέλια Μπλάνκο πληροφορήθηκε ότι η 85χρονη πέθανε στις 13 Ιανουαρίου και κηδεύτηκε την επόμενη ημέρα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Voz της Γαλικίας.

Εννέα μέρες μετά η ηλικιωμένη γυναίκα επέστρεψε υγιέστατη στο γηροκομείο της πόλης Χόβε. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο σύζυγος της έπαθε σοκ μπροστά στο θέαμα και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Έκλαιγα, για τον θάνατο της γυναίκας μου», ενώ στην πραγματικότητα κατέληξε η άλλη ηλικιωμένη ασθενής με την οποία μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Ίδρυμα Σαν Ροσέντο, που διαχειρίζεται τον οίκο ευγηρίας, ανέφερε ότι το λάθος προέκυψε όταν η Μπλάνκο και άλλοι τρόφιμοι βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19 και μεταφέρθηκαν για νοσηλεία σε άλλο γηροκομείο, στις 29 Δεκεμβρίου.

Κατά τη μεταφορά των ασθενών λοιπόν προέκυψε ένα μπέρδεμα με τα ονόματα και έτσι νόμιζαν ότι η γυναίκα που έχασε τη ζωή της ήταν η Ροχέλια.

Το Ίδρυμα ζήτησε την ειλικρινή του συγγνώμη για την παρανόηση που υπήρξε και έχει ήδη αιτηθεί την επίσημη «ανάσταση» της 85χρονης στα χαρτιά.

Ειδήσεις σήμερα

ΝΔ: Υποστηρικτές του δολοφόνου Κουφοντίνα επιτέθηκαν στα γραφεία του Βαρτζόπουλου

Γώγος: Δεν αποκλείεται να αλλάξει η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων

Eστίες κορωνοϊού σε εκκλησίες και χριστιανικά σχολεία «γεννούν» ανησυχία στη Νότια Κορέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr