Γαλλία: Αυξάνονται τα κρούσματα, εντείνεται ο φόβος για νέο lockdown

Γαλλία: Αυξάνονται τα κρούσματα, εντείνεται ο φόβος για νέο lockdown

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συνεχίζει να ελπίζει ότι η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, από τις 6 το απόγευμα τοπική ώρα, που επιβλήθηκε πριν από 11 ημέρες, θα σταθεί αρκετή για να τεθεί υπό έλεγχο η αύξηση των νέων μολύνσεων

γαλλια_κορωνοιος
Ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων Covid-19 στη Γαλλία παρέμεινε σήμερα πάνω τα 20.000 κατά μέσο όρο για τέταρτη συναπτή ημέρα, την ώρα που οι νοσηλείες συνεχίζουν να αυξάνονται φθάνοντας σε υψηλό 8 εβδομάδων, στις 27.041, εντείνοντας τους φόβους για ένα τρίτο πανεθνικό lockdown.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συνεχίζει να ελπίζει ότι η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, από τις 6 το απόγευμα τοπική ώρα, που επιβλήθηκε πριν από 11 ημέρες, θα σταθεί αρκετή για να τεθεί υπό έλεγχο η αύξηση των νέων μολύνσεων.

Παρά τις εκκλήσεις ορισμένων γιατρών και υγειονομικών για την επιβολή ενός νέου λοκντάουν, η υπουργός Επικρατείας αρμόδια για τη Βιομηχανία Ανιές Πανιέ-Ρουνασέρ δήλωσε νωρίτερα πως δεν υπάρχει ανάγκη να ληφθεί απόφαση για ένα τέτοιο μέτρο, σε αυτή τη φάση.

Ο Γάλλος πρόεδρος θα ηγηθεί του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου αύριο και μια συνέντευξη τύπου της κυβέρνησης για την Covid-19 έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη.

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 22.086 νέα κρούσματα κορωνοϊού για το τελευταίο 24ωρο σήμερα, ένας αριθμός πολύ υψηλότερος από τα χθεσινά 4.240.

Η κυβέρνηση θέλει ο αριθμός αυτός να μειωθεί κάτω των 5000 προκειμένου να θεωρήσει ότι η πανδημία έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Κλείσιμο
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ για Covid-19 αυξήθηκε επίσης, στους 3.081, παραμένοντας πάνω από το όριο των 3000 για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Το σύνολο των μολύνσεων ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε 3.079.943, το έκτο υψηλότερο παγκοσμίως.

Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 612, στους 74.106, ο έβδομος υψηλότερος παγκοσμίως, έπειτα από μια αύξηση 445 χθες.


Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Συναγερμός από την αύξηση των κρουσμάτων - «Καζάνι που βράζει» η Αττική

Μαρτυρίες για αλιευτικό που παρενόχλησε τον Σήφη Βαλυράκη - Τι καταγγέλλει η οικογένεια

Γιώργος Κιμούλης: Γιατί δεν θα συνεργάζονταν ξανά μαζί του η Κατερίνα Παπουτσάκη και η Ευδοκία Ρουμελιώτη 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης