Ορκωμοσία Μπάιντεν: Η κόρη του νέου προέδρου των ΗΠΑ ανησυχεί για την ασφάλεια του πατέρα της

Ορκωμοσία Μπάιντεν: Η κόρη του νέου προέδρου των ΗΠΑ ανησυχεί για την ασφάλεια του πατέρα της

Ποια είναι η νέα «Πρώτη Κόρη» του Λευκού Οίκου, τι την κάνει να διαφέρει από την Ιβάνκα Τραμπ και γιατί ανησυχεί ενόψει της ορκωμοσίας του πατέρα της

ashley_biden
Την ανησυχία για την ασφάλεια του πατέρα της, Τζο Μπάιντεν, κατά την διάρκεια της αυριανής ορκωμοσίας του, εξέφρασε η μοναχοκόρη του, Άσλεϊ, στην πρώτη της συνέντευξη, που παραχώρησε στην δημοσιογράφο Τζένα Μπους, κόρη του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους του νεότερου.

Μία ημέρα πριν την ορκωμοσία του νέου προέδρου, η 39χρονη Άσλεϊ Μπάιντεν εμφανίστηκε στην εκπομπή Today Show του NBC μαζί με τις τέσσερις εγγονές του Τζο και της Τζιλ Μπάιντεν, κόρες των ετεροθαλών αδελφών της, Χάντερ και Μπο - ο οποίος απεβίωσε από καρκίνο το 2015 - και σκιαγράφησαν το πορτρέτο του Τζο Μπάιντεν. Αν και τα μέτρα ασφαλείας κατά την ορκωμοσία Μπάιντεν αναμένεται να είναι δρακόντεια, μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου, η Άσλεϊ Μπάιντεν στην ερώτηση αν ανησυχεί για την ασφάλεια των αγαπημένων της προσώπων, απάντησε: «Νομίζω πως, αν γνωρίζεις, πως κάποιος που αγαπάς απειλείται, ναι ανησυχείς. Αλλά οι Μυστικές Υπηρεσίες είναι απίθανες. Η βία με λυπεί βαθιά και δημιουργεί μεγάλο τραύμα».



Στην ίδια συνέντευξη η Άσλεϊ Μπάιντεν μίλησε για τον ισχυρό δεσμό που συνδέει τα μέλη της οικογένειάς της και για το τι σημαίνει «οικογένεια» για τον Τζο Μπάιντεν, που το 1972 έχασε σε τροχαίο την πρώτη του σύζυγο Νίλια και την κόρη τους Ναόμι, που ήταν μόλις ενός έτους.

Η Άσλεϊ Μπάιντεν θα είναι μια «Πρώτη Κόρη» πολύ διαφορετική από την Ιβάνκα Τραμπ


Η Αμερική μετρά αντίστροφα για την εγκατάσταση του νέου προεδρικού ζεύγους στον Λευκό Οίκο. Τα φώτα της δημοσιότητας είναι αναμενόμενο να πέσουν εκτός από τον Τζο και την Τζιλ Μπάιντεν επάνω και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και μάλιστα, στα δύο εν ζωή παιδιά του νέου προέδρου, τον Χάντερ και την Άσλεϊ Μπάιντεν. Η μοναχοκόρη του Τζο και της Τζιλ Μπάιντεν αναμένεται να είναι πολύ διαφορετική από την απερχόμενη «Πρώτη Κόρη» των ΗΠΑ, Ιβάνκα Τραμπ και δεν επιθυμεί να εργαστεί στον Λευκό Οίκο, όπως έκανε η Ιβάνκα και ο σύζυγός της, Τζάρεντ Κούσνερ, οι οποίοι υπηρέτησαν ως σύμβουλοι του Ντόναλντ Τραμπ.

Κλείσιμο


Η Άσλεϊ Μπάιντεν έχει σπουδάσει πολιτισμική ανθρωπολογία στο πανεπιστήμιο «Tulane University» στη Λουιζιάνα και απέκτησε μάστερ κοινωνικού λειτουργού από το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Κατά την περίοδο των σπουδών της στη Λουιζιάνα είχε συλληφθεί για κατοχή μαριχουάνας. Ζει μια ήσυχη ζωή στη γενέτειρά της, στο Ντέλαγουερ, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Εργάζεται ως κοινωνική λειτουργός στον τομέα που ασχολείται με τα παιδιά. Από το 2014 μέχρι το 2019 η κόρη του Μπάιντεν απασχολήθηκε στο Κέντρο για Δικαιοσύνη του Ντέλαγουερ, το οποίο μάχεται για την αναθεώρηση της ποινικής δικαιοσύνης.

Η Άσλεϊ Μπάιντεν έχει πάρει μέρος στην εκστρατεία για την κατάργηση της θανατικής ποινής και των διακρίσεων. Το 2017 στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης παρουσίασε την συλλογή ρούχων «Livelihood Collection», ένα μπραντ ρούχων που μαζεύει χρήματα για τις ευάλωτες κοινότητες στο Ντέλαγουερ. Στην εκδήλωση ο Τζο Μπάιντεν είχε δηλώσει: «Είμαι πολύ περήφανος για εκείνη. Προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο από όταν ήταν τριών ετών». Είναι παντρεμένη εδώ και οκτώ χρόνια με τον πλαστικό χειρουργό Χάουαρντ Κρέιν, τον οποίο γνώρισε από τον αδελφό της Μπο.


Ειδήσεις σήμερα

Στον εισαγγελέα σήμερα για κατάθεση η Μπεκατώρου – Πού στοχεύει η εισαγγελική έρευνα

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: «Αυλαία» με πάνω από 725.000 αιτήσεις για 1,5 δισ. ευρώ

Πότε θα ανοίξουν σχολεία, εστίαση και ταξίδια – Σενάρια και «αγκάθια» για την εστίαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης